Ένα όμορφο βίντεο της καταιγίδας της Τρίτης 11/06 στην Αθήνα

Επιμέλεια video: Στ. Ντάφης

 

Όμορφα πλάνα από την καταιγίδα της Τρίτης 11/06 κατέγραψε η κάμερα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, που είναι τοποθετημένη στην Πεντέλη. Δείτε στο video που ετοιμάσαμε την εξέλιξη όλης της ημέρας και φυσικά την απογευματινή καταιγίδα!

Άστατος καιρός και την Τετάρτη 12 Ιουνίου 2019

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, 12 Ιουνίου 2019, 10:00

 

Άστατος θα παραμείνει ο καιρός και την Τετάρτη 12/06. Βροχές, όμβροι και καταιγίδες αναμένονται από το μεσημέρι έως και αργά το απόγευμα στα ορεινά ηπειρωτικά της χώρας και της Κρήτης, σε πεδινές περιοχές της Ανατολικής Στερεάς, της Θεσσαλίας, της Μακεδονίας και της Θράκης, καθώς και σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα βόρεια ηπειρωτικά και την Ανατολική Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρά και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις. Στους χάρτες που ακολουθούν φαίνεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) το μεσημέρι και το απόγευμα της Τετάρτης 12/06.

Η κατανομή του ολικού υετού (βροχή/χαλάζι) το μεσημέρι (επάνω) και το απόγευμα (κάτω) της Τετάρτης 12/06

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται τοπικές βροχοπτώσεις από το απόγευμα, ενώ υπάρχει πιθανότητα εκδήλωσης καταιγίδας. Τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες καταιγίδες αναμένονται το απόγευμα για τα βόρεια τμήματα της Αττικής, ενώ για την υπόλοιπη Αττική και την πόλη των Αθηνών, η πιθανότητα βροχόπτωσης ή εκδήλωσης καταιγίδας είναι μικρότερη.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου