Ο καιρός την παραμονή και ανήμερα της 25ης Μαρτίου 2019

Σύνταξη άρθρου: Α. Καραγιαννίδης – Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Κυριακή 24 Μαρτίου 2019, 10:15 (ανανέωση Σ. Ντάφης: 17:30)

 

Για 4η συνεχόμενη ημέρα οι μετεωρολογικοί μας σταθμοί στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο καταγράφουν θυελλώδεις βόρειους ανέμους, με εντάσεις που ξεπερνούν τα 7-8 μποφόρ. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει τις μέγιστες ημερήσιες τιμές ριπών ανέμου (km/h) από 330 αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ/meteo.gr μέχρι τις 17:10, 24 Μαρτίου 2019. Με κόκκινες κουκίδες οι σταθμοί που κατέγραψαν ριπές άνω των 90 km/h.

 

Χάρτης 1. Μέγιστες ημερήσιες τιμές ριπών ανέμου (km/h) από τους αυτόματους μετεωρολογικούς σταθμούς του ΕΑΑ/meteo.gr μέχρι τις 17:10, 24 Μαρτίου 2019. Με κόκινες κουκκίδες οι σταθμοί που κατέγραψαν ριπές άνω των 90 km/h.

 

Ηλιοφάνεια επικρατεί στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας το πρωί της Κυριακής 24/03, με τοπικές μόνο νεφώσεις στη Μακεδονία, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη, και την Ανατολική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο. Χωρίς ουσιαστική μεταβολή θα κυλήσει και το υπόλοιπο της Κυριακής. Λίγες τοπικές βροχοπτώσεις είναι πιθανό να σημειωθούν στα σημειωθούν στα ορεινά ηπειρωτικά και τα ορεινά της Κρήτης. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 21 με 22 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 19 με 20 στις νησιωτικές περιοχές. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 8 και στα νότια τα 9 μποφόρ, όπως φαίνεται στον Χάρτη 2.

 

Χάρτης 2. Οι περιοχές όπου ο άνεμος θα ξεπεράσει τα 7 μποφόρ.

 

Ανήμερα της 25ης Μαρτίου ο καιρός θα είναι καλός σε όλη τη χώρα, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις στα ορεινά το μεσημέρι και απόγευμα, και θερμοκρασία που θα φτάσει τους 23 βαθμούς στα ηπειρωτικά και τους 20 στις νησιωτικές περιοχές. Οι βόρειοι άνεμοι θα εξασθενήσουν και δεν θα ξεπερνούν τα 5 με 6 μποφόρ στο Βόρειο και τα 6 με 7 μποφόρ στο υπόλοιπο Αιγαίο. Οι πολύ καλές καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν κατά την διάρκεια της επιστροφής στα μεγάλα αστικά κέντρα αποτυπώνονται ξεκάθαρα και στη νέα μας υπηρεσία roads (Χάρτης 3).

 

Χάρτης 3. Καιρικά φαινόμενα στο εθνικό οδικό δίκτυο το απόγευμα της 25ης Μαρτίου

 

Μπορείτε να παρακολουθείτε τις καθημερινές μας προγνώσεις για περισσότερες λεπτομέρειες.

Καταχωρήσεις αρχείου
Σελίδα άρθρου