ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ...
rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Ο ουρανός του Βόλου

Όμορφες εικόνες από την κάμερα των συνεργατών μας (metar.gr και meteovolos.gr) στο Βόλο τη Τρίτη του Πάσχα 03 Μαίου.

Άνοιγμα του άρθρου.
Καταχωρήθηκε: πριν 7 ώρες

Η κλιματική αλλαγή θα καταστήσει ακατοίκητες μεγάλες εκτάσεις στη...

Η κλιματική αλλαγή θα καταστήσει ακατοίκητες μεγάλες εκτάσεις στη βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή

Ομάδα Γερμανών και Κυπρίων επιστημόνων προειδοποιεί πως η υπερθέρμανση του πλανήτη θα καταστήσει ακατοίκητες μεγάλες εκτάσεις στη Βόρεια Αφρική και τη Μέση Ανατολή πριν το τέλος του τρέχοντος αιώνα. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Πλανκ στη Γερμανία και του Ινστιτούτου Κύπρου στη Λευκωσία εξέτασαν τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής σε δύο από τις θερμότερες περιοχές του πλανήτη, χρησιμοποιώντας δύο διαφορετικά σενάρια προβλέψεων για τη συγκέντρωση των αερίων του θερμοκηπίου. Το πρώτο σενάριο προβλέπει ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα μειωθούν πριν τα μέσα του αιώνα, ενώ το δεύτερο ότι θα συνεχίσουν να αυξάνονται. Και τα δύο σενάρια προβλέπουν ότι ως το 2050 η μέση παγκόσμια θερμοκρασία θα έχει αυξηθεί κατά τουλάχιστον δύο βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τα προβιομηχανικά επίπεδα. Στο ηπιότερο από τα δύο σενάρια, ο αριθμός των ημερών ανά έτος που χαρακτηρίζονται ως κύμα καύσωνα θα αυξηθεί από 15 ετησίως για τις δύο περιοχές, σε 83 μέχρι τα μέσα του αιώνα. Στο πιο αρνητικό σενάριο ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί στις 118 ημέρες καύσωνα ανά έτος. Μέχρι το τέλος του αιώνα οι αριθμοί αυτοί θα είναι 104 και 204 ημέρες, αντίστοιχα. Ως καύσωνας ορίζεται η περίοδος τουλάχιστον έξι ημερών με θερμοκρασίες υψηλότερες από το 90% της περιόδου 1961-1990. Μια τέτοια κατακόρυφη αύξηση θα έχει καταστροφικές συνέπειες για το μισό δισεκατομμύριο ανθρώπους που ζουν στις δύο περιοχές, που ήδη είναι ευάλωτοι σε περιόδους ξηρασίας, έλλειψη νερού και ανεμοθύελλες. Η κλιματική αλλαγή θα φέρει πιο αντίξοες καιρικές συνθήκες, περισσότερες πολεμικές συγκρούσεις και άνοδο της στάθμης της θάλασσας, καταλήγει η έρευνα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 1 ώρα - Αρχείο ειδήσεων

Καναδάς-Εκκενώθηκε ολόκληρη πόλη λόγω πυρκαγιάς

Ανεξέλεγκτη μαίνεται τεράστια πυρκαγιά σε δασική έκταση στον Καναδά, με συνέπεια να εκκενωθεί μία ολόκληρη πόλη, περίπου 80.000 κατοίκων. Μετά από εντολή του κράτους, οι κάτοικοι της περιοχής Fort McMurray, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Οι πυροσβέστες δίνουν μάχη με τις φλόγες εδώ και τρεις ημέρες, χωρίς ωστόσο να έχουν καταφέρει να τη θέσουν υπό έλεγχο, ενώ ήδη έχουν καταστραφεί παραπάνω από 6.500 στρέμματα δασικής έκτασης.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 5 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Μη επανδρωμένα πλοία για την εξοικονόμηση καυσίμων και την μείωση...

Μη επανδρωμένα πλοία για την εξοικονόμηση καυσίμων και την μείωση των εκπομπών άνθρακα

πλοία μπορούν να χρησιμοποιούν 10-15% λιγότερα καύσιμα και είναι τεχνολογικά εφικτή η παραγωγή τους πριν από το τέλος της δεκαετίας, σύμφωνα με Φινλανδούς ερευνητές, που σε συνεργασία με τη βιομηχανία αισθητήρων και συστημάτων τηλεχειρισμού υπόσχονται να φέρουν επανάσταση στο θαλάσσιο εμπόριο. Η απουσία πληρώματος σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει ανάγκη για συστήματα στέγασης, παροχής νερού, θέρμανσης, κλιματισμού και επεξεργασίας λυμάτων. Η Ρολς Ρόις, η οποία αναπτύσσει την απαιτούμενη τεχνολογία, εκτιμά ότι η χρήση καυσίμου θα μειωθεί κατά 10-15%, και κατά συνέπεια θα μειωθούν οι εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου. «Οι τεχνολογίες που απαιτούνται για να κάνουν τα αυτόνομα πλοία πραγματικότητα υφίστανται ήδη. Η τεχνολογία αισθητήρων που απαιτείται είναι αξιόπιστη και εμπορικά διαθέσιμη, και οι αλγόριθμοι που απαιτούνται για την άρτια λήψη αποφάσεων βρίσκονται πολύ κοντά», δήλωσε ο Γιόνε Πόικονεν του Πανεπιστημίου του Τούρκου, προσθέτοντας ότι απαιτείται επίσης το κατάλληλο ρυθμιστικό πλαίσιο. Άλλοι τομείς έρευνας πάνω στην πιο «πράσινη» ναυσιπλοΐα περιλαμβάνουν την επιστροφή στη χρήση του ανέμου, που θα μπορούσε να μειώσει τη χρήση καυσίμων από 10 έως 60%., σύμφωνα με υπολογιστικά μοντέλα του Πανεπιστημίου UCL. Εξάλλου, έρευνα του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (ΙΜΟ) για τις μελλοντικές εκπομπές της ναυτιλίας προβλέπει ότι αυτές θα αυξηθούν από 50 έως 250% μέχρι το 2050, εάν δε ληφθούν περαιτέρω μέτρα, καθώς η ζήτηση για το εμπόριο αυξάνεται. Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα οι αντιπρόσωποι των διεθνών κυβερνήσεων στον Οργανισμό δεν κατάφεραν να συμφωνήσουν σε ένα σχέδιο εργασίας για τον καθορισμό ενός στόχου μείωσης των εκπομπών.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 6 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Τραγικό δυστύχημα στην Καβάλα λόγω χαλαζόπτωσης

Η έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε σήμερα το πρωί την περιοχή Παραδείσου-Τοξοτών, στην περιοχή της γέφυρας του Νέστου, στα όρια των νομών Καβάλας και Ξάνθης, αποτέλεσε την αιτία του τραγικού αυτοκινητιστικού δυστυχήματος που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο λίγο πριν από τις 11 το πρωί. Λόγω των καιρικών συνθηκών και της ολισθηρότητας του δρόμου, ένα ΙΧ αυτοκίνητο με πινακίδες Ρουμανίας, έφυγε από την πορεία του και βρέθηκε στο αντίθετο ρεύμα. Στη συνέχεια ένα άλλο όχημα, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις κοπέλες από τη Θεσσαλονίκη και είχαν την ίδια φορά, προσέκρουσε πάνω του με αποτέλεσμα να βρουν τραγικό θάνατο η 24χρονη οδηγός και η 24χρονη συνοδηγός του οχήματος. Ελαφρύτερα τραυματίστηκαν οι δύο συνεπιβάτες τους στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου. Στο σημείο του ατυχήματος έφτασε η Τροχαία της Ξάνθης, η Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χρυσούπολης καθώς και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Όπως αναφέρεται στο Αθηναϊκό πρακτορείο, οι δύο κοπέλες βρέθηκαν σε τραγική ψυχολογική κατάσταση, από την Τροχαία και δεν ήταν σε θέση να περιγράψουν τι έγινε στο τραγικό δυστύχημα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Θυελλώδεις άνεμοι στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο

Πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις άνεμοι καταγραφήκαν στην ευρύτερη περιοχή του Νοτιοδυτικού Αιγαίου από την αρχή της 3ης Μαΐου 2016 έως και τις 13:00. Σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σημειώθηκαν ριπές ανέμου άνω των 60 Km/h στην Νάξο, στη Νότια Εύβοια, στην Αττική, στην Ανατολική Πελοπόννησο και την Κρήτη.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Σημαντικές βροχοπτώσεις στην Δυτική Ελλάδα

Μεγάλα ποσά βροχής που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 50 χιλιοστά, καταγράφηκαν κυρίως στα δυτικά διαμερίσματα της χώρας κατά τη διάρκεια της 2ας Μαΐου 2016. Πιο συγκεκριμένα και έως την 11η βραδινή, σύμφωνα με το δίκτυο μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, καταγράφηκαν πάνω από 53 mm στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας, 47 mm στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων, 41 mm στη Βλάστη του νομού Κοζάνης και 40 mm στη Ζίτσα Ιωαννίνων.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός «αποσύρει» τα ονόματα τυφώ...

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός «αποσύρει» τα ονόματα τυφώνων Erika, Joaquin και Patricia

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός (WMO) ανακοίνωσε ότι τα ονόματα Joaquin και Patricia θα σταματήσουν να χρησιμοποιούνται για τροπικούς κυκλώνες και τυφώνες στον Ατλαντικό ενώ το όνομα Erika θα σταματήσει να χρησιμοποιείται στον ανατολικό Βόρειο Ειρηνικό. Οι τρείς τυφώνες καταγράφηκαν μέσα στο 2015. Το όνομα Erika θα αντικατασταθεί από το Elsa, Το Joaquin από το Julian και το Patricia από το Pamela. Οι λίστες ονομάτων του 2015 θα ξαναχρησιμοποιηθούν το 2021. Ο τυφώνας Erika προκάλεσε σημαντικές καταστροφές στη νήσο Δομινίκα της Καραϊβικής. Πάνω από 1000 χιλιοστά βροχής καταγράφηκαν. Θεωρείται ότι προκάλεσε 30 θανάτους. Στην Αιτή, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια κατολισθήσεων λάσπης. Ο Joaquin ήταν ένας τυφώνας κατηγορίας 4 ο οποίος προκάλεσε ανυπολόγιστες καταστροφές στα Crooked Island, Acklins, Long Island, Rum Cay,και San Salvador κατά τον Οκτώβριο του 2015. Ο Joaquin ο οποίος κόστισε τη ζωή σε 34 ανθρώπους (εκ των οποίων οι 33 ήταν το πλήρωμα του πλοίου El Faro) είναι ο ισχυρότερος Οκτωβριανός τυφώνας που χτύπησε τις Μπαχάμες από το 1866. Ο Patricia ήταν ένας τυφώνας ο οποίος ενισχύθηκε ασυνήθιστα γρήγορα και έφτασε την κατηγορία 5 πάνω από τα πολύ θερμά νερά νοτίως του Μεξικό. Είναι ο ισχυρότερος τυφώνας που καταγράφηκε στον ανατολικό Βόρειο Ειρηνικό και στο Βόρειο Ατλαντικό. Ο WMO επαναχρησιμοποιεί τα ονόματα των τυφώνων κάθε 6 χρόνια τόσο για τον Ειρηνικό όσο και για τον Ατλαντικό Ωκεανό, εκτός και αποσυρθούν οριστικά λόγο της εξαιρετικής φονικότατος ή καταστροφικότητάς τους. Το Patricia είναι το 13ο όνομα που αφαιρείται από τη λίστα του Βορείου Ειρηνικού. Τα Erika και Joaquin έχουν αποσυρθεί 79 και 80 φορές αντίστοιχα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 13°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 17°C, 2 μποφόρ Δ, ΒΡΟΧΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 15°C, 3 μποφόρ B, ΒΡΟΧΗ ΑΡΓΟΣ: 17°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΡΤΑ: 16°C, 1 μποφόρ Δ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΒΟΛΟΣ: 17°C, 2 μποφόρ Δ, ΒΡΟΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 16°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 19°C, 2 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 18°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 14°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΒΑΛΑ: 16°C, 3 μποφόρ Α, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 17°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 18°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 18°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 16°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΟΖΑΝΗ: 13°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 18°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΥΘΗΡΑ: 16°C, 5 μποφόρ Δ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΩΣ: 17°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΛΑΜΙΑ: 16°C, 3 μποφόρ Δ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 18°C, 1 μποφόρ BA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΛΗΜΝΟΣ: 15°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 17°C, 2 μποφόρ Δ, ΒΡΟΧΗ ΜΥΚΟΝΟΣ: 18°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 16°C, 1 μποφόρ Δ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΝΑΞΟΣ: 17°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΒΡΟΧΗ ΠΑΡΟΣ: 18°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΠΑΤΡΑ: 15°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 13°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΒΡΟΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟ: 14°C, 2 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΟΔΟΣ: 18°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 16°C, 3 μποφόρ N, ΒΡΟΧΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 18°C, 6 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 16°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 11°C, 4 μποφόρ Δ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: 10°C, 6 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΧΑΛΚΙΔΑ: 18°C, 2 μποφόρ Δ, ΒΡΟΧΗ ΧΑΝΙΑ: 17°C, 4 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 17°C, 2 μποφόρ Δ, ΒΡΟΧΗ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αραιή συννεφιά με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 6 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ METEONET
  Ρόδος βροχερή και ωραία με αρκετούς επισκέπτες και τρία κρουαζιερόπλοια στό λιμάνι της.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Χαλάζι στην Εγνατία Οδό METEONET
  Σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε διάφορα σημεία της Ξάνθης πριν λίγη ώρα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στην Εγνατία Οδό στο ύψος της γέφυρας του Νέστου και να εμπλακούν οχήματα σε δυο διαφορετικά ατυχήματα στο σημείο.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΤΑΦΗΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 12 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 16 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Πέμπτη 5-5-2016

Για αύριο, Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 αναμένονται νεφώσεις και ασθενείς βροχές κυρίως στην κεντρική και νότια χώρα. Στη Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα και τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη υπάρχει πιθανότητα για εκδήλωση καταιγίδων. Τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν σε όλη τη χώρα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις τοπικά έως 7 μποφόρ με εξασθένιση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην βόρεια Ελλάδα από 6 έως 24 βαθμούς, στη δυτική από 9 έως 24, στην κεντρική και νότια από 11 έως 23, στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου από 13 έως 22 και στην Κρήτη από 9 έως 22 βαθμούς.

Στο βορειοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ ενώ στη περιοχή στην περιοχή του Θερμαϊκού και των Σποράδων οι αρχικά βόρειοι άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ σταδιακά θα εξασθενήσουν και θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι αρχικά δυτικοί και βορειοδυτικοί άνεμοι 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ σταδιακά και από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και βόρειους 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Προς το βράδυ θα εξασθενίσουν και θα γίνουν μεταβλητοί και τοπικά βορειοδυτικοί 2 έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις και ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις μέχρι και το μεσημέρι. Τις απογευματινές και βραδινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 3 μποφόρ με εξασθένιση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με μικρή πιθανότητα βροχής τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 13 έως 24 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 2 ώρες
ΜΑΡΤΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
17°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Τετάρτη 4/05/2016
Ώρα: 21:00
18°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 16:05 36 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 16:15 15 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΒΙΛΙΑ 16:22 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 16:15 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΤΑΤΟΙ 16:14 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ 16:07 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΣΤΕΜΝΙΤΣΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 16:22 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΚΑΤΑΚΟΛΟ ΗΛΕΙΑΣ 16:20 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΑ ΑΧΑΙΑΣ 16:19 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΚΑΒΟΜΑΛΙΑΣ 16:19 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 16:07 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΩΛΕΝΗ ΗΛΕΙΑΣ 16:06 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 8°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 8°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 8°C
ΒΥΤΙΝΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 8°C
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑ ΗΛΕΙΑΣ 9°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ 19°C
ΣΥΡΟΣ 19°C
ΚΥΘΝΟΣ 19°C
ΣΕΡΙΦΟΣ 19°C
ΣΠΕΤΣΕΣ 19°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016 Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2015
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016 κλικ για δείτε: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2015
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2009: Ισχυρές βροχές στην Κρήτη. 45 χιλιοστά βροχής στο Τζερμιάδων Λασηθίου.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 7 ώρες Η310513