rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκευτείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας την Πέμπτη

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας σημειώθηκε την Πέμπτη 26/5/2016 με τον υδράργυρο να φτάνει ξεπερνά ξανά τους 30 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε τους 30.2 βαθμούς στο Δίον, στους 30.1 στη Λάρισα και στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας και στους 30 βαθμούς στη Λιβαδειά.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 8 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Πέμπτη στη Θράκη

Βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Πέμπτη 26/5 στη Θράκη.Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης καταγράφηκαν στην Αλεξανδρούπολη (10.4 mm), στην Ξάνθη (5.8 mm) και στην Ορεστιάδα (4.8 mm).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 8 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Επιστήμονες αμφισβητούν τα περιβαλλοντικά οφέλη των βιοδιασπώμενω...

Επιστήμονες αμφισβητούν τα περιβαλλοντικά οφέλη των βιοδιασπώμενων πλαστικών

Επιστήμονες των Ηνωμένων Εθνών αμφισβητούν τα περιβαλλοντικά οφέλη των βιοδιασπώμενων πλαστικών, ισχυριζόμενοι πως δεν συμπεριφέρονται όπως αναφέρουν οι προδιαγραφές τους και καταλήγουν να συμβάλλουν στο πρόβλημα της ρύπανσης των ωκεανών, ακριβώς όπως τα κανονικά πλαστικά. Τα βιοδιασπώμενα πλαστικά αναπτύχθηκαν για την καταπολέμηση του τεράστιου προβλήματος των πλαστικών απορριμμάτων στους ωκεανούς του κόσμου. Τα ελαφριά αυτά πλαστικά προϊόντα υποτίθεται ότι διασπώνται γρήγορα, μειώνοντας έτσι τους κινδύνους για τα θαλάσσια ζώα. Εξάλλου, υπολογίζεται πως το 32 τοις εκατό των πλαστικών καταλήγουν εκτός χώρων διαχείρισης αποβλήτων. Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι τα βιοδιασπώμενα πλαστικά προϊόντα δεν διασπώνται ταχύτερα σε χώρους υγειονομικής ταφής. Τώρα, μια πρόσφατη έκθεση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρει ότι τα υποτιθέμενα φιλικά προς το περιβάλλον πλαστικά δε διασπώνται γρηγορότερα ούτε στον ωκεανό. Στην πραγματικότητα, το μόνο περιβάλλον στο οποίο τα πλαστικά διαλύονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές των κατασκευαστών είναι σε βιομηχανικές εγκαταστάσεις, υποστηρίζουν οι ερευνητές. «Οι προθέσεις είναι καλές, αλλά το αποτέλεσμα λάθος. Πολλά πλαστικά που χαρακτηρίζονται ως βιοδιασπώμενα, όπως οι τσάντες για ψώνια, διασπώνται μόνο σε θερμοκρασίες 50 βαθμών Κελσίου, που δεν συναντώνται στον ωκεανό. Επίσης δεν επιπλέουν, έτσι δεν εκτίθενται σε υπεριώδη ακτινοβολία για να διασπαστούν», δήλωσε η Τζάκλιν ΜακΓκλέιντ, επικεφαλής επιστήμονας στο Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ. Μάλιστα, μερικά από τα πρόσθετα υλικά που χρησιμοποιούνται για να διευκολύνουν τη διάσπαση των πλαστικών, τα καθιστούν επίσης δυσκολότερα να ανακυκλωθούν. Αυτό σημαίνει ότι το «πράσινο» προϊόν μπορεί στην πραγματικότητα να αποτελέσει ακόμα μεγαλύτερη απειλή για το περιβάλλον από ό,τι άλλα είδη πλαστικών.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας την Τετάρτη

Μικρή υποχώρηση της θερμοκρασίας σημειώθηκε την Τετάρτη 25/5/2016 με τον υδράργυρο να φτάνει οριακά στους 30 βαθμούς Κελσίου. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε τους 30 βαθμούς στο Κρανίδι, στους 28.9 στη Βέροια και στους 28.4 βαθμούς στη Λάρισα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Η Ουγγαρία η πρώτη χώρα της ΕΕ που επικυρώνει τη συμφωνία του Παρ...

Η Ουγγαρία η πρώτη χώρα της ΕΕ που επικυρώνει τη συμφωνία του Παρισίου για το κλίμα

Το ουγγρικό κοινοβούλιο ψήφισε επίσημα την επικύρωση της συμφωνίας των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα όπως αυτή διαμορφώθηκε το 2015 στο Παρίσι, καθιστώντας την Ουγγαρία την πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που περνά εθνική νομοθεσία για να στηρίξει τη συμφωνία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της κοινοβουλευτικής ψηφοφορίας, οι Ούγγροι νομοθέτες ψήφισαν ομόφωνα να εγκριθεί η συμφωνία, στην οποία κατέληξαν εκπρόσωποι από 195 χώρες του κόσμου στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο. Η Γαλλία αναμένεται να γίνει το δεύτερο κράτος μέλος της ΕΕ που θα επικυρώσει τη συνθήκη, με την Γερουσία να ψηφίζει στις 8 Ιουνίου, ενώ η Κάτω Βουλή έχει ήδη περάσει το σχετικό νόμο. Τα 28 κράτη-μέλη της ΕΕ πρέπει ανεξαιρέτως να αποκτήσουν υποστήριξη από τα εθνικά τους κοινοβούλια, προτού οι Βρυξέλλες επικυρώσουν τη συμφωνία των Ηνωμένων Εθνών ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι διεθνείς ειδικοί υποδέχτηκαν την πρόωρη έγκριση με έκπληξη, καθώς η Ουγγαρία ιστορικά τάσσεται με την Πολωνία, τη χώρα με τη μεγαλύτερη εξάρτηση από τον άνθρακα στην Ευρώπη, και άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης, τηρώντας σκληρότερη περιβαλλοντική πολιτική από ό,τι η ΕΕ. Συνολικά, 55 χώρες που είναι υπεύθυνες για το 55% των παγκόσμιων εκπομπών πρέπει να επικυρώσουν τη συμφωνία πριν ξεκινήσει να ισχύει. Η Ουγγαρία είχε επίσης επικυρώσει την επέκταση 2013-2020 του Πρωτοκόλλου του Κιότο, της τελευταίας νομικά δεσμευτικής συμφωνίας για το κλίμα. Η περίπτωση της Ελλάδας Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί και αυτή να μειώσει τις εκπομπές ρύπων μέχρι το 2030, αλλά στα μέσα του προηγούμενου έτους, η κυβέρνηση συνέχισε την αδειοδοτική διαδικασία για την πέμπτη μονάδα της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, όπου συνεχίζει να λειτουργεί η «Πτολεμαΐδα ΙΙΙ», η πιο «βρώμικη» περιβαλλοντικά μονάδα λιγνίτη της. Παρά τις διεθνείς πιέσεις και τις εκκλήσεις από οργανώσεις όπως η Greenpeace και η WWF, η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου σε απόλυτες ποσότητες στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και επίσης κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ για τις εκπομπές κατά κεφαλήν, μαζί με την Κύπρο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κοσμισιόν. Οι μονάδες λιγνίτη μάλιστα είναι υπεύθυνες για το 35% των εκπομπών της χώρας, με την οικονομική κρίση να έχει επιβραδύνει τα όποια σχέδια για τη σταδιακή τους κατάργηση.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Διαφανές ξύλο, ισχυρότερο από γυαλί, για κατασκευή βιοδιασπώμενων...

Διαφανές ξύλο, ισχυρότερο από γυαλί, για κατασκευή βιοδιασπώμενων φωτοβολταϊκών

Πριν από δύο μήνες, Σουηδοί ερευνητές κατάφεραν να κατασκευάσουν διαφανές ξύλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή βιοδιασπώμενων ηλιακών συλλεκτών. Τώρα, μία ομάδα Αμερικανών ερευνητών ανακάλυψε έναν εύκολο τρόπο ώστε το ανανεώσιμο υλικό να καταστεί ισχυρότερο από το γυαλί. Το μόνο που απαιτείται είναι μία επικάλυψη από εποξική ρητίνη, γεγονός που καθιστά το διαφανές ξύλο όχι μόνο πιο ισχυρό, αλλά επίσης καλύτερο μονωτικό, ενώ του επιτρέπει να διατηρήσει τη δυνατότητα να βιοδιασπάται. Όπως η σουηδική ομάδα, οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ έβρασαν πρώτα κομμάτια ξύλου για δύο ώρες σε ένα μείγμα νερού, υδροξειδίου του νατρίου και άλλες χημικές ουσίες. Αυτή η διαδικασία αφαιρεί τη λιγνίνη από το ξύλο, ένα συστατικό που υπάρχει στα κυτταρικά τοιχώματα του ξύλου και του φλοιού, το οποίο τους προσδίδει το χαρακτηριστικό καφέ χρώμα. Η σουηδική ομάδα αρχικά είχε επικαλύψει το διαφανές ξύλο με ένα πολυμερές, ώστε να του προσδώσει πάλι κάποια από την αντοχή του. Κατά την ανάλυση των ιδιοτήτων του διαφανούς ξύλου με την επικάλυψη εποξικής ρητίνης, η ερευνητική ομάδα ανακάλυψε ότι η δομή του υλικού διατηρείται, συμπεριλαμβανομένων των μικροσκοπικών καναλιών που μεταφέρουν το νερό μέσα στο δέντρο. Τα κανάλια αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να μεταφέρουν φως και να εφαρμοστούν σε ηλιακούς συλλέκτες με βάση το ξύλο. Στα πειράματα, οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι έως και το 90% του φωτός διαπερνούσε το επεξεργασμένο ξύλο. Σε ένα ηλιακό πάνελ, τα κανάλια αυτά θα είναι σε θέση να διοχετεύουν αποτελεσματικά το φως στο κομμάτι που το μετατρέπει σε ηλεκτρική ενέργεια. Μεταξύ άλλων πιθανών εφαρμογών, οι ερευνητές οραματίζονται παράθυρα που θα διασκορπίζουν το φως που διέρχεται μέσω αυτών, ώστε να μη φαίνεται σε εξωτερικού παρατηρητές τι συμβαίνει εντός του σπιτιού. Όντας εξαιρετικά ελαφρύ και φθηνό, το υλικό μπορεί επίσης να βρει διάφορες βιομηχανικές εφαρμογές, αλλά πρώτα η παραγωγή του πρέπει να αναβαθμιστεί ώστε να κατασκευάζονται μεγαλύτερα κομμάτια.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Ξεπέρασε τους 30 βαθμούς η θερμοκρασία την Τρίτη

Πάνω από τους 30 βαθμούς ανήλθε η θερμοκρασία και την Τρίτη 24/5/2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η μέγιστη θερμοκρασία έφτασε τους 30.7 βαθμούς στο Άργος, στους 30.4 στη Σπάρτη και στους 30 βαθμούς στην Αυλίδα και στους Άγιους Πάντες Χανίων.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 21°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 24°C, 1 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 21°C, 1 μποφόρ B, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΑΡΓΟΣ: 21°C, 1 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 20°C, 1 μποφόρ N, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΒΟΛΟΣ: 22°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 21°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 24°C, 1 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 26°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 21°C, 1 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 20°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 22°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 25°C, 2 μποφόρ Δ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 20°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 21°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 20°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 23°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 19°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 21°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 23°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 25°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΗΜΝΟΣ: 20°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 22°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 20°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 20°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΝΑΞΟΣ: 20°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 20°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 22°C, 1 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 19°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 16°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 23°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΑΜΟΣ: 21°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 20°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 20°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 19°C, 2 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 19°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 22°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΑΝΙΑ: 20°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 21°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 23 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 9 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΣ METEONET
  Καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες στην πόλη του λαρίου,με τους ανέμους να έχουν παρουσιάσει εξασθένηση,η θερμοκρασία σε υψηλά επίπεδα στους 20,7 βαθμούς με την υγρασία στο 53%

  Καταχωρήθηκε πριν 11 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 22 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ METEONET
  Η καλοκαιρία συνεχίζει στην πόλη του λαυρίου,με καθαρή ατμόσφαιρα και αρκετή ηλιοφάνεια, οι άνεμοι πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι, η θερμοκρασία στους 19,3 βαθμούς με την υγρασία στο 59%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 22 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 28-5-2016

Καλό και ζεστό καιρό στις περισσότερες περιοχές της χώρας περιμένουμε το Σάββατο 28 Μαΐου 2016, αλλά σταδιακά στα ορεινά ηπειρωτικά και στη Θράκη θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Κατά τις θερμές ώρες της ημέρας βροχές και σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Θράκη (κυρίως στο νομό Έβρου) καθώς και σε ορεινά τμήματα της Ηπείρου, της Δυτικής Θεσσαλίας, της Δυτικής Στερεάς και πιθανόν πρόσκαιρα στα ορεινά της Βόρειας Πελοποννήσου. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 12 έως 30 στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, από 12 έως 28 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα, από 12 έως 31 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 15 έως 31 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, από 15 έως 27 στα νησιά του Αιγαίου και από 12 έως 29 βαθμούς στην Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, με εξαίρεση τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου οι εντάσεις τους θα φτάνουν τα 6 και τοπικά τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται να επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Τις θερμές πάντως ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις, ενώ νωρίς το πρωί δεν αποκλείεται η ορατότητα να είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και πρόσκαιρα στο Σαρωνικό νότιοι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 28 βαθμούς Κελσίου.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 3 ώρες
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
24°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Παρασκευή 27/05/2016
Ώρα: 21:00
26°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 18:50 25 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 18:55 -1 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 15°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 15°C
ΡΕΘΥΜΝΟ 16°C
Αγ. ΒΑΡΒΑΡΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ... 16°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 16°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 26°C
ΛΑΡΙΣΑ 25°C
ΚΑΤΕΡΙΝΗ 25°C
ΤΡΙΚΑΛΑ ΗΜΑΘΙΑΣ 25°C
ΚΥΜΙΝΑ 25°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016 Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2016 κλικ για δείτε: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 16-17/01/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2009: Ισχυρές καταιγίδες στα βορειοδυτικά. 40 χιλιοστά βροχής στη Βέροια.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 10 ώρες