rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook
Τοπικά ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ της Τετάρτης – Σημαντική επιδείνωση από την Παρασκευή
Τοπικά ισχυρές καταιγίδες από το βράδυ της Τετάρτης – Σημαντική επιδείνωση από την Παρασκευή

Οι βροχές και οι λίγες καταιγίδες που εκδηλώνονται από τις πρωινές ώρες της Τετάρτης, αναμένεται από αργά το απόγευμα να ενταθούν στα νότια τμήματα της χώρας. Έτσι τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στο Μυρτώο Πέλαγος και στις Κυκλάδες. Από τα έντονα φαινόμενα είναι πιθανό να επηρεαστούν η Αττική (κυρίως στα νοτιοανατολικά) και η Νότια Εύβοια. Πυκνές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν πρόσκαιρα στα ορεινά της Βόρειας Πελοποννήσου. Οι άνεμοι το βράδυ θα ενισχυθούν κατά τόπους στο Αιγαίο σε θυελλώδεις 8 μποφόρ.

Την Πέμπτη 29/1 καταιγίδες αναμένονται κυρίως στο Αιγαίο, με τα εντονότερα φαινόμενα να εντοπίζονται τοπικά στην Κρήτη και ιδιαίτερα στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα, με πιθανότητα επέκτασης στον Έβρο. Παροδικές βροχές ή καταιγίδες μικρότερης έντασης και διάρκειας θα εκδηλωθούν επίσης σε ηπειρωτικές περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα και από το βράδυ στη Δυτική Ελλάδα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά. Τέλος οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν, ενώ οι θερμοκρασίες δε θα μεταβληθούν σημαντικά.

Σύμφωνα όμως με τα διαθέσιμα προγνωστικά από την Παρασκευή 30/1 αναμένεται σοβαρή επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά με διαδοχικά κύματα κακοκαιρίας τα οποία θα χαρακτηρίζονται από τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, τόσο στα πελάγη όσο και στα ηπειρωτικά. Περισσότερα στοιχεία σχετικά με αυτή τη σημαντική μεταβολή του καιρού θα δοθούν με νεώτερες ανακοινώσεις.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Στρατής Βουγιούκας ΕΑΑ-Πεντέλη Τετάρτη 28/1/2015, Ωρα 13:30

Καταχωρήθηκε: χθές

Ύψη βροχής την Τετάρτη 28/01/2015

Βροχές και τοπικές καταιγίδες σημειώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας μας κατά τη διάρκεια της Τετάρτης 28/01/2015. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα δέκα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Αλόννησος 49.4 mm, Ζάκυνθος 46.8 mm, Κως 34 mm, Σαμαριά Χανίων 32.2 mm, Κυπαρισσία Μεσσηνίας 24.4 mm, Άγιο Όρος (Μονή Βατοπεδίου) 23 mm, Κασσάνδρεια Χαλκιδικής 20.4 mm, Απόλλωνας Νάξου 19.2 mm, Σκόπελος 18.8 mm και Άγιος Νικόλαος Βοιών Λακωνίας (Κάβο Μαλιάς) 17.4 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 5 ώρες

Νέα έρευνα για την αποτυχία προγνώσεων τ...

Νέα έρευνα για την αποτυχία προγνώσεων του καιρού

Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ εξετάζει για πρώτη φορά τους λόγους για την περιστασιακή ανακρίβεια των καιρικών προγνώσεων, παρά τη διαθέσιμη σύγχρονη τεχνολογία. Η ερευνητική ομάδα, με επικεφαλής τον καθηγητή Πίνχας Άλπερτ, ιεράρχησε τους λόγους που τα προγνωστικά αποτυγχάνουν σε διάφορες περιοχές του κόσμου. Χρησιμοποιώντας στατιστικά από δεδομένα που συλλέχθηκαν μεταξύ 1979 και 1993 σε δεκάδες χιλιάδες σημεία προγνώσεων, οι επιστήμονες κατάφεραν να ποσοτικοποιήσουν τους ανθρωπογενείς και μη λόγους για τις ανακρίβειες των προβλέψεων του καιρού. Οι ερευνητές ανακάλυψαν πως οι κυρίαρχοι παράγοντες που δυσχεραίνουν τις ακριβείς προβλέψεις είναι οι αλλαγές στη χρήση διαφόρων εκτάσεων γης, η τοπογραφία, η πυκνότητα του πληθυσμού και τα σωματίδια που είναι παρόντα στην ατμόσφαιρα. «Για παράδειγμα, όταν κατασκευάστηκε το 1964, ο εθνικός αγωγός υδροδότησης του Ισραήλ άλλαξε τελείως την τοπογραφία της περιοχής», δήλωσε ο Άλπερτ. «Μετά από ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, η έρημος του βόρειου Νεγκέβ άρχισε να ανθίζει, επηρεάζοντας το σχηματισμό των νεφελωμάτων, τις βροχοπτώσεις και τις ακραίες θερμοκρασίες. Είναι δύσκολο για τους μετεωρολόγους να ενσωματώσουν αυτές τις αλλαγές στις προβλέψεις τους, με αποτέλεσμα μία και μόνο αλλαγή στο τοπίο να οδήγησε σε πολλαπλά λανθασμένα προγνωστικά μοντέλα», πρόσθεσε. Οι επιστήμονες κατάφεραν να ενσωματώσουν τους κυρίαρχους παράγοντες ανακρίβειας στο υπολογιστικό μοντέλο τους μέσω μίας μοναδικής εξίσωσης, και στη συνέχεια παρακολούθησαν την ικανότητά του να προβλέψει με ακρίβεια τις μηνιαίες καιρικές συνθήκες σε διάφορες περιοχές για την ίδια περίοδο 15 ετών. Η ομάδα του Άλπερτ ανακάλυψε πως η τοπογραφία προκαλεί τις περισσότερες λανθασμένες προβλέψεις ανά τον κόσμο, όμως στην ανατολική Μεσόγειο ο κυριότερος παράγοντας ανακρίβειας είναι η παρουσία σωματιδίων στην ατμόσφαιρα. «Εκατοντάδες ερευνητικές ομάδες προσπαθούν να βελτιώσουν τα μοντέλα πρόβλεψης σήμερα. Οι ομάδες αυτές επιδιώκουν επίσης την βελτίωση των προβλέψεων για την αλλαγή του κλίματος και την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η μελέτη μας μπορεί να τους δώσει πληροφορίες σχετικά με το ποιους παράγοντες θα πρέπει να προσέξουν σε κάθε περιοχή του πλανήτη», δήλωσε ο Άλπερτ.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

ΟΗΕ: Κοντά σε σημαντική συμφωνία για την...

ΟΗΕ: Κοντά σε σημαντική συμφωνία για την προστασία των ωκεανών

Τα κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών ξεκίνησαν το Σάββατο διαπραγματεύσεις για την υπογραφή μίας συνθήκης προστασίας της θαλάσσιας βιοποικιλότητας σε περιοχές των ωκεανών που εκτείνονται πέρα από χωρικά ύδατα, σε μία κίνηση που επιδοκιμάστηκε από τις περιβαλλοντικές οργανώσεις. Η επικείμενη συμφωνία του ΟΗΕ θα είναι η πρώτη που θα απευθύνεται συγκεκριμένα στην προστασία της θαλάσσιας ζωής, καλώντας για τη διαφύλαξη μεγάλων περιοχών που απειλούνται από μόλυνση, υπερβολική αλιεία και την παγκόσμια υπερθέρμανση. Ωστόσο οι διαπραγματεύσεις ξεκίνησαν μόνο αφού μία μικρή ομάδα χωρών, οι οποίες εμπλέκονται σε επιχειρήσεις αλιείας και εξόρυξης στους ωκεανούς, διαφώνησε με το αρχικό, πιο σύντομο χρονοδιάγραμμα. Τα περισσότερα από τα 193 κράτη καλούσαν για πιο άμεσες ενέργειες, ωστόσο χώρες όπως η Ρωσία, οι ΗΠΑ, ο Καναδάς, η Ισλανδία και η Ιαπωνία εξέφρασαν την επιφυλακτικότητά τους. Η συμφωνία θα καλύπτει διεθνείς ζώνες που αποτελούν το 64 τοις εκατό της συνολικής επιφάνειας των ωκεανών και το 43 τοις εκατό της συνολικής επιφάνειας της Γης. «Πρόκειται για το μεγαλύτερο οικοσύστημα στη Γη και ακόμα δεν υφίσταται κάποιο νομικό όργανο ώστε να θεσπίσει εθνικά πάρκα στους ωκεανούς για να προστατεύσει την θαλάσσια ζωή», δήλωσε η Κάρεν Σακ της μη κυβερνητικής οργάνωσης Pew Charitable Trusts. Η συμφωνία για την αρχή των διαπραγματεύσεων έγινε μετά από τέσσερις ημέρες συζητήσεων στη Νέα Υόρκη, ενώ η τελική επικύρωση της συνθήκης θα λάβει χώρα το 2018 το συντομότερο, καθώς η παρουσίαση των τελικών προτάσεων προγραμματίστηκε για τη Γενική Συνέλευση του Σεπτεμβρίου του 2017. Ωστόσο το χρονοδιάγραμμα αυτό αποτελεί σημαντική πρόοδο αν αναλογιστεί κανείς πως η συζήτηση για τη δημιουργία μίας τέτοιας συμφωνίας ξεκίνησε πριν από δέκα έτη. «Η συμφωνία θα βοηθήσει σε μεγάλο βαθμό την εξασφάλιση της προστασίας που χρειάζεται απεγνωσμένα η ανοικτή θάλασσα», δήλωσε η Σοφία Τσενικλή της Greenpeace σε δήλωση της.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Βραζιλία: Η χειρότερη ξηρασία των τελευτ...

Βραζιλία: Η χειρότερη ξηρασία των τελευταίων 80 ετών

Οι τρεις πολυπληθέστερες πολιτείες της Βραζιλίας βιώνουν τη χειρότερη περίοδο ξηρασίας από το 1930, σύμφωνα με δηλώσεις της υπουργού Περιβάλλοντος της χώρας Ιζαμπέλα Τεϊξέιρα. Η Τεϊξέιρα χαρακτήρισε την κρίση λειψυδρίας ως «ανησυχητική και κρίσιμη», και κάλεσε τις πολιτείες του Σάο Πάουλο, Ρίο ντε Τζανέιρο και Μίνας Γκεράις να επιτείνουν τις προσπάθειες εξοικονόμησης νερού. Η ξηρασία επηρεάζει ιδιαίτερα τη βιομηχανία και τη γεωργία, επιδεινώνοντας την οικονομία της Βραζιλίας που βρίσκεται ήδη υπό πιέσεις. Τα υδροηλεκτρικά φράγματα της χώρας έχουν επίσης επηρεαστεί, μειώνοντας έτσι τα διαθέσιμα ενεργειακά αποθέματα. Η κρίση έρχεται σε μία περίοδο με υψηλές ενεργειακές απαιτήσεις, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών. Η περιοχή θα έπρεπε να βρίσκεται εν μέσω περιόδου βροχών όμως οι έως τώρα βροχοπτώσεις είναι ανεπαρκείς και έχουν λάβει χώρα κυρίως στα νοτιοανατολικά. «Δεν έχουμε ξαναδεί μία τόσο ανησυχητική κατάσταση από τότε που ξεκινήσαμε να κρατάμε αρχεία πριν από 84 έτη», δήλωσε η Τεϊξέιρα. Η κρίση ξεκίνησε από την περιοχή του Σάο Πάουλο, όπου οι διακοπές στην υδροδότηση είναι αρκετά συχνές. Παρά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, οι δεξαμενές της πόλης Κανταρέιρα, οι οποίες υδροδοτούν πάνω από οκτώ εκατομμύρια ανθρώπους, έχουν πληρότητα μόλις 5,2 τοις εκατό. Στην πολιτεία του Ρίο ντε Τζανέιρο η κατάσταση είναι οριακά καλύτερη παρά το γεγονός ότι η κύρια δεξαμενή νερού έφτασε σε μηδενικό επίπεδο για πρώτη φορά από τότε που κατασκευάστηκε. Ο γραμματέας του υπουργείου Περιβάλλοντος Αντρέ Κορέα χαρακτήρισε την κρίση λειψυδρίας ως «τη χειρότερη στην ιστορία της Βραζιλίας», αλλά πρόσθεσε πως υπάρχουν ακόμα αρκετά αποθέματα νερού σε άλλες δεξαμενές του Ρίο ντε Τζανέιρο, ώστε να αποφευχθεί η διανομή νερού με δελτία για τουλάχιστον τους επόμενους έξι μήνες.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Ύψη βροχής τη Δευτέρα 26/01/2015

Βροχές και τοπικά έντονες καταιγίδες εκδηλώθηκαν σε αρκετές περιοχές της χώρας μας κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 26/01/2015. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα δέκα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Παξοί 54.6 mm, Άγιον Όρος (Μονή Βατοπαιδίου) 40.2 mm, Χίος 37.6 mm, Λαμπεία Ηλείας 30.4 mm, Πύργος Ηλείας 28.8 mm, Αιτωλικό 28 mm, Λευκάδα 25.8 mm, Φολόη Ηλείας 22.4 mm, Αγρίνιο 22.2 mm και Σάμος 20.6 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Ν. Υόρκη: Έκτακτα μέτρα εν αναμονή σφοδρ...

Ν. Υόρκη: Έκτακτα μέτρα εν αναμονή σφοδρής χιονοθύελλας

Πόλη – φάντασμα θυμίζει η Νέα Υόρκη εν αναμονή της έλευσης μεγάλης χιονοθύελλας, η οποία περιγράφεται από τους μετεωρολόγους ως μια από τις σφοδρότερες των τελευταίων χρόνων. Άδειοι δρόμοι, έρημοι σιδηροδρομικοί σταθμοί, ακυρώσεις πτήσεων αλλά και ουρές στα σούπερ μάρκετ συνθέτουν το σκηνικό στην αμερικανική μεγαλούπολη, οι αρχές της οποίας βρίσκονται σε επιφυλακή. Όπως μεταδίδει το CNN, η χιονόπτωση ήδη πυκνώνει, οι ριπές ανέμου είναι όλο και ισχυρότερες και οι θερμοκρασίες όλο και ψυχρότερες. «Μπορεί τα πράγματα να μην φαίνονται άσχημα ακόμα, αλλά αυτό θα γίνει σύντομα» προειδοποίησε το βράδυ της Δευτέρας ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάσιο. Ο δήμαρχος καθώς και ο κυβερνήτης της πολιτείας της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο, κάλεσαν τον κόσμο και μείνει στο σπίτι του την Τρίτη, ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες προχώρησαν στη λήψη έκτακτων μέτρων, όπως η διακοπή των δημόσιων μέσων μεταφοράς από τις 6.00 το πρωί της Τρίτης (ώρας Ελλάδας). Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η οποία δεν είναι επιρρεπής σε υπερβολικές εκτιμήσεις, χρησιμοποιεί όρους όπως «απειλητική για τη ζωή» και «ιστορική» για να περιγράψει τη χιονοθύελλα που θα πλήξει την Νέα Υόρκη και τις γειτονικές αμερικανικές πολιτείες τις αμέσως επόμενες ώρες Έως και 58 εκατομμύρια άνθρωποι αναμένεται να πληγούν από τις ακραίες καιρικές συνθήκες. Η χειμερινή καταιγίδα ενδέχεται να επιφέρει οικονομικές και πολιτικές επιπτώσεις, ακόμη και πέρα από την περιοχή που αναμένεται να πλήξει. Μια πιθανή αιτία προβλημάτων, όπως προειδοποίησε ο μετεωρολόγος Τσαντ Μάγιερς, θα μπορούσαν να είναι οι ριπές ανέμου και η πτώση δέντρων πάνω σε γραμμές μεταφοράς ενέργειας. Αυτό θα μπορούσε να αφήσει χιλιάδες ίσως και εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για ημέρες, κατά τον Αμερικανό μετεωρολόγο. Έκτακτα μέτρα όπως η απαγόρευση των μετακινήσεων έχουν ληφθεί επίσης στο Κονέκτικατ και τη Μασαχουσέτη. Στη Φιλαδέλφεια, ο δήμαρχος Μάικλ Νούτερ κήρυξε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Σχεδόν 7.000 πτήσεις ακυρώθηκαν για τη Δευτέρα και την Τρίτη, σύμφωνα με την ειδική ιστοσελίδα παρακολούθησης των πτήσεων Flightaware.com, ενώ εκατοντάδες πτήσεις έχουν ήδη ακυρωθεί και για την Τετάρτη.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

ΗΠΑ: Ακύρωση 2.000 πτήσεων εν αναμονή σφ...

ΗΠΑ: Ακύρωση 2.000 πτήσεων εν αναμονή σφοδρής χιονοθύελλας

Πάνω από 2.000 πτήσεις ακυρώθηκαν τη Δευτέρα στις ΗΠΑ, καθώς χιονοθύελλα αναμένεται να σαρώσει μέσα στις επόμενες ώρες τις βορειοανατολικές πολιτείες της χώρας, κατά την οποία το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει το ένα μέτρο. Περισσότερες από 2.009 πτήσεις ματαιώθηκαν από και προς τις ΗΠΑ, όπου υπήρξαν επίσης καθυστερήσεις σε 271 πτήσεις τις πρώτες πρωινές ώρες, διευκρίνισε ο ιστότοπος Flightaware. H εθνική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε προειδοποίηση ότι σφοδρές χιονοπτώσεις θα πλήξουν τη Νέα Υόρκη και τη Βοστόνη, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα επεκταθούν έως την καναδική μεθόριο. Εντός της ημέρας αναμένονται χιονοπτώσεις κατά τις οποίες το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει τα 5 έως 10 εκατοστά, ενώ αργότερα οι μετεωρολόγοι αναμένουν νέες χιονοπτώσεις και την Τρίτη προειδοποιούν για επιδείνωση των φαινομένων με «σφοδρές» χιονοπτώσεις στη Βοστόνη και τη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την εθνική μετεωρολογική υπηρεσία (NWS). Το ύψος του χιονιού ενδέχεται να φθάσει τα 45 έως 60 εκατοστά από τη Νέα Υόρκη ως τη Βοστόνη, δηλαδή τα 80 εκατοστά στις ανατολικές περιοχές της Μασαχουσέτης. Χιονοπτώσεις αναμένεται να σημειωθούν και σε άλλες περιοχές, σύμφωνα με το NWS. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, που βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στην Ινδία, ενημερώθηκε για τη σφοδρή κακοκαιρία που θα πλήξει τις βορειοανατολικές ΗΠΑ, ιδίως τη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, γνωστοποίησε ο Λευκός Οίκος.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 11°C, 3 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 13°C, 3 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 4°C, 3 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΡΓΟΣ: 9°C, 3 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΡΤΑ: 9°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΟΛΟΣ: 8°C, 2 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 11°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 11°C, 4 μποφόρ N, ΒΡΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 5°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 6°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 10°C, 2 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 6°C, 2 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 12°C, 4 μποφόρ N, ΒΡΟΧΗ ΚΕΡΚΥΡΑ: 12°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΟΖΑΝΗ: 4°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 9°C, 4 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΥΘΗΡΑ: 11°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 14°C, 5 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΛΑΜΙΑ: 6°C, 2 μποφόρ Δ, ΒΡΟΧΗ ΛΑΡΙΣΑ: 6°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 8°C, 3 μποφόρ BA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 11°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 12°C, 4 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 12°C, 5 μποφόρ N, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΝΑΞΟΣ: 11°C, 4 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΠΑΡΟΣ: 11°C, 4 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΠΑΤΡΑ: 11°C, 2 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 2°C, 2 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 10°C, 4 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΡΟΔΟΣ: 12°C, 4 μποφόρ N, ΒΡΟΧΗ ΣΑΜΟΣ: 12°C, 5 μποφόρ NA, ΒΡΟΧΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 12°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΣΚΥΡΟΣ: 11°C, 4 μποφόρ BA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΤΡΙΠΟΛΗ: 6°C, 1 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: 2°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 10°C, 4 μποφόρ B, ΒΡΟΧΗ ΧΑΝΙΑ: 10°C, 2 μποφόρ NA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΧΙΟΣ: 12°C, 4 μποφόρ N, ΒΡΟΧΗ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Ασθενής βροχή με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 5 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΡΟΧΗ METEONET
  Βροχερός ο καιρός απο χτές το βράδυ στην πόλη του λαυρίου,με μέτριας έντασης βροχή κατά διαστήματα, οι άνεμοι ασθενείς , η θερμοκρασία στους 11,2 βαθμούς με την υγρασία στο 90%

  Καταχωρήθηκε πριν 6 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ ΙΑΛΥΣΟΣ METEONET
  Επιδείνωση παρουσιάζει ο καιρός με έντονες βροχοπτώσεις κατά διαστήματα. Θερμοκρασία 12βαθμοί, ένταση ανέμων 2μποφόρ.

  Καταχωρήθηκε πριν 23 ώρες
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Αίθριος ο σημερινος καιρός στην πόλη του λαυρίου,με ανέμους ασθενείς ,υγρασία σε υψηλά επίπεδα στο 89%,η θερμοκρασία στους 7,6 βαθμούς

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 10 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 30-1-2015

Βροχές ή καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της βορειοδυτικής χώρας και του Αιγαίου, αλλά και σταδιακή σημαντική επιδείνωση του καιρού στα δυτικά με τοπικά πολύ ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα πεδινά, πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και πολύ θυελλώδεις νοτιάδες, περιμένουμε την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2015. Μέχρι το βράδυ ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν επίσης στο Αιγαίο καθώς και σε περιοχές της Κεντρική και Βόρειας Ελλάδας, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά και σε ημιορεινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί, από -2 έως 7 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 2 έως 11 στη Βόρεια Ελλάδα, από 3 έως 13 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 5 έως 9 στην Ήπειρο, από 6 έως 15 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, και από 8 έως 15 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά τοπικά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις, 7 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις έως πολύ θυελλώδεις, 8 με 9 μποφόρ.

Κατά περιόδους αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας, περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε θυελλώδεις, 8 μποφόρ.

Νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν δίνοντας το βράδυ τοπικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 11 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ, με σταδιακή ενίσχυση σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 28 λεπτά
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2014 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΌΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
13°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Πέμπτη 29/01/2015
Ώρα: 20:00
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΠΙΣΤΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ »»
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ανοιχτές Από
ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ 12 18
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 10 12
ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ 12 22
ΑΙΓΙΝΑ 14:01 ΒΡΟΧΗ
ΦΑΛΗΡΟ-ΣΕΦ 14:00 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΛΑΥΡΙΟ 14:00 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΠΑΤΗΣΙΑ-ΑΘΗΝΑ 14:00 ΨΙΧΑΛΕΣ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 13:56 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΒΑΡΗ ΑΤΤΙΚΗΣ 13:55 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΑΛΙΚΙΑΝΟΣ ΧΑΝΙΩΝ 14:01 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΣΑΜΑΡΙΑ 14:00 ΧΙΟΝΙ
ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ ΧΑΝΙΩΝ 14:00 ΒΡΟΧΗ
ΧΑΝΙΑ-ΚΕΝΤΡΟ 14:00 ΨΙΧΑΛΕΣ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ -1°C
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 0°C
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 1°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 1°C
ΣΙΑΤΙΣΤΑ 1°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΩΣ 14°C
ΚΑΛΥΜΝΟΣ 14°C
ΛΕΡΟΣ 14°C
ΠΑΤΜΟΣ 14°C
ΤΗΛΟΣ 14°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ 12-13/01/2015 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2015 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2014
κλικ για δείτε: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΙΗΜΕΡΟΥ 12-13/01/2015 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2015 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2014
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2008: Ριπές ανέμου που έφτασαν τα 100 Km/h στη Βόρεια Κρήτη.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 5 ώρες Η310513