rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Δύο τραυματίες και ζημιές σε σπίτια από την πυρκαγιά στη Χίο

Δύο γυναίκες τραυματίστηκαν και αρκετά σπίτια υπέστησαν ζημιές στο βόρειο τμήμα της Χίου, όπου μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα καίγοντας δασικές και αγροτικές εκτάσεις. Η πυρκαγιά έχει επεκταθεί λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στην περιοχή και η αστυνομία διέταξε την εκκένωση του οικισμού της Σιδηρούντας καθώς οι φλόγες έφτασαν μέσα στο χωριό και κρίθηκε αναγκαία η απομάκρυνση των κατοίκων.Μία γυναίκα υπέστη σοβαρά εγκαύματα σε όλο το σώμα της και άλλη μία τραυματίστηκε στο πόδι. Σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό, στη Σιδηρούντα έχουν υποστεί ζημιές αρκετά σπίτια, ενώ κάηκε ολοσχερώς ένα όχημα. Στην επιχείρηση για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων συμμετέχουν εναέριες και επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις, εθελοντές και κάτοικοι της περιοχής.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 5 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ζέστη στα δυτικά την Πέμπτη 25/8/2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Πέμπτη 25/8/2016 καταγράφηκαν στην Κέρκυρα (35.3 C), στην Πρέβεζα (34.8 C), στην Αμφιλοχία (34.7 C), στο Λάππα Αχαΐας (34.6 C), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (34.3 C), στα Φλάμπουρα Πρέβεζας (34.2 C), στο Κομπότι Άρτας και στο Αιτωλικό (34.1 C) και στην Ηγουμενίτσα (34 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 17 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ύψη βροχόπτωσης την Πέμτπη 25/8/2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχόπτωσης την Πέμτπη 25/8/2016 κατεγράφησαν στο Περτούλι με 43 mm, στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (περιοχή Βρύζες) με 34 mm, στη Λαμία με 32 mm, στο Πολύδροσο με 29 mm και στο Χ/Κ Παρνασσού με 24 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 17 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Κόστα Ρίκα: Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες με ενέργεια αποκλειστικ...

Κόστα Ρίκα: Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές

Η Κόστα Ρίκα παρήγαγε το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές τις τελευταίες 114 ημέρες και αναμένεται να συνεχίσει με τους ίδιους αμείωτους ρυθμούς. Το μικρό κράτος της Κεντρικής Αμερικής, το οποίο παράγει καθαρή ενέργεια από διάφορες ανανεώσιμες πηγές, εξακολουθεί να έχει στόχο να διανύσει ένα ολόκληρο έτος χωρίς να καταναλώσει ορυκτά καύσιμα. Με 114 ημέρες αποκλειστικής χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Κόστα Ρίκα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει το στόχο της. Η χώρα στην πορεία αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ του περασμένου έτους. Το 2015, η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αντιπροσώπευσε το 99% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κόστα Ρίκα. Αυτό συμπεριλάμβανε 285 ημέρες αποκλειστικής τροφοδότησης από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κόστα Ρίκα. Η Κόστα Ρίκα βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση να επωφεληθεί από ένα πλήθος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, λόγω του μοναδικού κλίματος και εδάφους της. Το μεγαλύτερο ποσοστό από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της χώρας προέρχεται από την υδροηλεκτρική ενέργεια, λόγω του εκτεταμένου συστήματος ποταμών που διαθέτει, σε συνδυασμό με τις ισχυρές τροπικές βροχοπτώσεις. Ωστόσο, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, καθώς και η ενέργεια από βιομάζα και γεωθερμία, διαδραματίζουν επίσης βασικό ρόλο στο ενεργειακό μείγμα. Στόχος του μικρού τροπικού κράτους είναι να απαλλαχθεί από τα ορυκτά καύσιμα μέσα σε μόλις πέντε χρόνια. Με μεγάλες επενδύσεις σε έργα γεωθερμικής ενέργειας και προβλέψεις για πιο συχνές και ισχυρές βροχοπτώσεις τα επόμενα χρόνια, ο στόχος ίσως επιτευχθεί ακόμη νωρίτερα, εκτιμούν οι αξιωματούχοι της χώρας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ινδία: Πλεόνασμα ενέργειας για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας

Για πρώτη φορά από την ανεξαρτησία της το 1947, η Ινδία επιτυγχάνει πλεόνασμα ενέργειας, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Αρχής Ενέργειας της χώρας. Συγκεκριμένα, το 2016-17 η χώρα θα έχει πλεόνασμα 3,1% κατά τις ώρες υψηλής ζήτησης και 1,1% τις υπόλοιπες ώρες. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, καθώς η Ινδία μέχρι πρόσφατα αντιμετώπιζε σημαντικά ελλείμματα ηλεκτρικής ενέργειας και συχνές διακοπές παροχής ρεύματος. Το πλεόνασμα προέρχεται από αυξημένη παραγωγική δυνατότητα, κυρίως με πηγή τον άνθρακα, και όχι από βελτιώσεις της ενεργειακής απόδοσης. Ωστόσο με έξι ινδικές πόλεις να βρίσκονται μεταξύ των δέκα πιο μολυσμένων στον κόσμο, το σημαντικό επίτευγμα θα έχει και αρνητικές επιπτώσεις. Παρά το ιστορικό πλεόνασμα ενέργειας, 300 εκατομμύρια Ινδοί εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια και το μεγαλύτερο μέρος της προστιθέμενης παραγωγικής ικανότητας είναι από εξαιρετικά ρυπαρές μονάδες καύσης άνθρακα που επιδεινώνουν την ήδη χαμηλή ποιότητα αέρα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ινδία κοστίζει τη ζωή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο, και συντομεύει το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της κατά περίπου δύο χρόνια. Η Ινδία έχει πλέον χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση από την Κίνα, και δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπισή της. Η Ινδία διαθέτει όμως δανικές συνθήκες παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας, καθώς και υδροηλεκτρικής, αν ληφθούν υπ’ όψιν οι πόροι από την οροσειρά των Ιμαλαΐων. Μακροπρόθεσμα, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα παράγει το 40% της ενέργειας της χώρας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030. Η ηλιακή ενέργεια και μόνο αυξήθηκε από 2,4 σε 7 γιγαβάτ μέσα σε μόλις δύο χρόνια.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 24/8/2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 24/8/2016 καταγράφηκαν στο Παρανέστι Δράμας και στη Λίνδο Ρόδου (35 C),στον Αρφαρά Μεσσηνίας (34.8 C), στη Σπάρτη (34.7 C), στην Αλεξανδρούπολη (34.2 C) και στην Ξάνθη (34 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ιαπωνία: Από ανακυκλωμένα smartphones τα ολυμπιακά μετάλλια του 2...

Ιαπωνία: Από ανακυκλωμένα smartphones τα ολυμπιακά μετάλλια του 2020;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο έληξαν και η σκυτάλη παραδόθηκε στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, με τους διοργανωτές να εξετάζουν τώρα την προμήθεια των υλικών για τα μετάλλια από ανακυκλωμένα smartphones και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Η ροή των ηλεκτρονικών αποβλήτων της χώρας μπορεί σίγουρα να προμηθεύσει τους διοργανωτές με αρκετά πολύτιμα μέταλλα για να καλυφθεί η ζήτηση, αλλά το πρόβλημα έγκειται στη συλλογή των παλαιών συσκευών από το κοινό. Το 2014 ανακτήθηκαν στην Ιαπωνία 143 κιλά χρυσού, 1.566 κιλά ασημιού και 1.112 τόνοι χαλκού από μικρά ηλεκτρονικά απόβλητα, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα. Στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, χρησιμοποιήθηκαν μόλις 9,6 κιλά χρυσού, 1.210 κιλά ασημιού και 700 κιλά χαλκού για την παραγωγή όλων των μεταλλίων. Στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 χρησιμοποιήθηκαν 13 κιλά χρυσού, ένας τόνος ασήμι και ένας τόνος χαλκού για περίπου 3.000 μετάλλια. Από το 1916 τα χρυσά που δίνονται στους νικητές περιέχουν μόνο 1,2% χρυσό. Οι πόλεις που φιλοξενούν τους Αγώνες συνήθως ζητούν από ορυχεία να τους δωρίσουν τα υλικά, αλλά η Ιαπωνία εξετάζει μία διαφορετική, πιο συμβολική οδό. Το σχέδιο της Ιαπωνίας ωστόσο αντιμετωπίζει ορισμένες προκλήσεις, καθώς η χώρα δεν έχει εφαρμόσει πλήρως ένα σύστημα για τη συλλογή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, και ένας νόμος του 2013 που απαιτεί την ανακύκλωση των οικιακών συσκευών δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός όσο ήλπιζαν οι νομοθέτες. Τα ανακυκλωμένα πολύτιμα υλικά χρησιμοποιούνται επίσης για την παραγωγή νέων ηλεκτρονικών συσκευών, με το ασήμι να έχει ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση. Σε πρόσφατη συνάντηση, αξιωματούχοι των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο συναντήθηκαν με μέλη της κυβέρνησης και εκπροσώπους από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, πολύτιμων μετάλλων και ανακύκλωσης, και συζήτησαν προτάσεις σχετικά για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προγράμματα ανακύκλωσης, καθώς και την απλοποίηση της διαδικασίας συλλογής των ηλεκτρονικών αποβλήτων.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 24°C, 3 μποφόρ Δ, ΒΡΟΧΗ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 26°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 25°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 24°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΡΤΑ: 24°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 23°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 26°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 26°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 26°C, 3 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 22°C, 2 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 25°C, 3 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 25°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 25°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 24°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 25°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 19°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 24°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΥΘΗΡΑ: 25°C, 4 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 25°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 22°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 23°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 24°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 27°C, 4 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 25°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 25°C, 5 μποφόρ B, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΝΑΞΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 25°C, 4 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 20°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 25°C, 2 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΡΟΔΟΣ: 26°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 28°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 25°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 25°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 21°C, 4 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 20°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 23°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 25°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 27°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Πολύδροσος παρνασσού ισχυρές βροχοπτώσεις. METEONET
  Ισχυρές κατά περιόδους βροχοπτώσεις σημειώνονται στην περιοχή συνοδεία ηλεκτρικών φαινομένων,το ύψος του υετού εων την 16:00 ωρα ανέρχεται στα 23,7mm.

  Καταχωρήθηκε πριν 23 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία τώρα στους 20 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 21 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΔΟΪΡΑΝΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ METEONET
  Καταιγίδα αυτή την ωρα στην περιοχή της δοίρ'ανης του νομου κιλκις , με βροχή μέτριας έντασης ισχυρους βορειοδυτικους ανεμους , με αρκετα ηλεκτρικά και βροντές

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 27-8-2016

Λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο θα είναι κατά τόπους πυκνότερες, με παροδικές βροχές στα βόρεια και ορεινά τμήματα της Κρήτης και πρόσκαιρα στην Εύβοια και τη Σκύρο, περιμένουμε το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016. Τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά οι νεφώσεις θα αυξηθούν.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 30, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 31 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 27 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 20 έως 30 βαθμούς, ενώ στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, ενώ πρόσκαιρα στις Κυκλάδες ενδέχεται να ενισχυθούν στα 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις 5 έως 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε μέτριους.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πυκνότερες στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και στα ανατολικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες δε θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 21 έως 30 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 1 ώρα
ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
26°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Παρασκευή 26/08/2016
Ώρα: 21:00
26°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 16:10 18 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 16:10 37 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 12°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 13°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 16°C
ΚΡΥΟΝΕΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 16°C
ΦΕΝΕΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 17°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΣΑΜΟΣ 28°C
ΠΡΕΒΕΖΑ 27°C
ΧΙΟΣ 27°C
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 27°C
ΦΙΛΙΑΤΡΑ 27°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2007: Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο με δεκάδες ανθρώπινα θύματα.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 8 ώρες