Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ (ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)
Ο ΚΑΙΡΟΣ ΤΟ ΠΑΣΧΑ (ΝΕΟΤΕΡΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ)

Βελτίωση του καιρού αναμένεται την Κυριακή του Πάσχα 20/04 στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με τοπικές βροχές στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Την Δευτέρα του Πάσχα 21/04 αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας, ενίσχυση των νοτιάδων και ασθενείς τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά, ενώ αναμένεται και μεταφορά αφρικανικής άμμου.

Καλές καιρικές συνθήκες αναμένονται την Τρίτη 22/04, με σημαντική άνοδο της θερμοκρασίας η οποία θα προσεγγίσει σε πολλές περιοχές τους 30 βαθμούς, ενώ σε περιοχές της Κρήτης ενδέχεται να ξεπεράσει και τους 32 βαθμούς.

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη Μ. Σάββατο 19/04

Καταχωρήθηκε: πριν 6 ώρες

Χιονίζει στον Λαϊλιά Σερρών

Χιονόπτωση σημειώνεται από τις πρωινές ώρες του Μ. Σαββάτου στον Λαϊλιά Σερρών, όπως φαίνεται και στην κάμερα του αυτόματου μετεωρολογικού σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 15 ώρες

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες ο επιτά...

Με βροχές και τοπικές καταιγίδες ο επιτάφιος

Βροχές και τοπικές καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές, συνοδευόμενες και από χαλάζι, εκδηλώνονται σε αρκετές περιοχές της χώρας τη Μεγάλη Παρασκευή 18/04. Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 1900 καταγράφονται στη Λευκάδα με 44.4 mm, στη Λεύκη Ξάνθης με 30.2 mm, στον Μαυρόβατο Δράμας με 25.2 mm, στον Άγιο Αθανάσιο Δράμας με 23 mm, στο Νευροκόπι με 22.2 mm και στη Ρόδο – Σγουρού με 20.2 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές

Έντονες βροχοπτώσεις στη Νότια Εύβοια

Έντονες βροχοπτώσεις σημειώθηκαν τη Μ. Πέμπτη 17/4 στη Νότια Εύβοια, με τα ύψη βροχής να φτάνουν στο Ακρωτήριο Παξιμάδα τα 37.2 mm και στο Κάβοντορο τα 30.6 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Ισχυρές βροχές στην Ήπειρο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν την Μ. Τετάρτη 16/4 στην Ήπειρο με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στο Ελευθεροχώρι Παραμυθιάς Θεσπρωτίας με 67.4 mm, στο Δασικό Χωριό Άρτας με 48.4 mm, στη Βωβούσα με 44.8 mm, στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων με 43.8 mm, στα Δερβίζιανα με 40.8 mm και στα Τύρια με 40.6 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Χιόνια στη Δυτ. Μακεδονία

Χιονίζει την Μ. Τετάρτη 17/04 σε περιοχές της Δυτ. Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, όπως καταγράφουν οι σταθμοί του meteo.gr σε Φλώρινα, Βεγορίτιδα και Πτολεμαίδα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Πώς η ρύπανση στην Κίνα επηρεάζει τον κα...

Πώς η ρύπανση στην Κίνα επηρεάζει τον καιρό… στις ΗΠΑ και όχι μόνο

Η ατμοσφαιρική ρύπανση στο Πεκίνο, τη Σαγκάη και άλλες ασιατικές μεγαλουπόλεις, για την οποία ακούμε όλο και συχνότερα, δεν αφορά μόνο τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται άμεσα και οι οποίοι συχνά καλούνται να προσαρμόσουν ανάλογα την καθημερινότητά τους. Επιστήμονες της NASA εκτιμούν ότι η ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα στη μακρινή Ασία επηρεάζει - και μάλιστα άμεσα - τις κινήσεις των καταιγίδων στον Ειρηνικό Ωκεανό. Οι ερευνητές είδαν ότι το φαινόμενο, που είναι εντονότερο κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ενισχύει τις καταιγίδες πάνω από τον Ειρηνικό, κάτι που με τη σειρά του επηρεάζει τον καιρό σε άλλες περιοχές του κόσμου. «Οι επιπτώσεις είναι δραματικές: η ρύπανση οδηγεί στη δημιουργία πυκνότερων και ψηλότερων νεφών, καθώς και εντονότερης βροχόπτωσης», ανέφερε σύμφωνα με το BBC ο Γουάν Γουάνγκ από το Jet Propulsion Laboratory (JPL) της NASA και βασικός συντάκτης της έκθεσης που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Proceedings of the National Academy of Sciences. Μπορεί οι αναφορές για υψηλά επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης και οι προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις να έχουν πληθύνει τους τελευταίους μήνες, ωστόσο τα συμπεράσματα του Γουάνγκ και των συναδέλφων του είναι απόρροια μεγάλης δεκαετούς μελέτης. Άλλωστε, το πρόβλημα δεν είναι μόνο στην Κίνα: στις αρχές του έτους, ερευνητές από τα πανεπιστήμια Γέιλ και Κολούμπια υποστήριξαν ότι τα επίπεδα ρύπανσης στο Νέο Δελχί είναι ακόμη υψηλότερα. Όπως εξηγούν οι ερευνητές του JPL, η καύση ορυκτών καυσίμων και η επεξεργασία των πετροχημικών σε τέτοια κλίμακα έχει ως αποτέλεσμα την απελευθέρωση αερολυμάτων, σωματιδίων που μένουν στην ατμόσφαιρα. Παρότι επικρατεί η αντίληψη ότι τα αερολύματα χαμηλώνουν τη θερμοκρασία, οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι ποσότητες είναι τόσο μεγάλες που «ουσιαστικά επηρεάζουν το σχηματισμό των νεφών και των καταιγίδων». «Η διαμορφωμένη τροχιά μπορεί να συσχετιστεί με την ανώμαλη συμπεριφορά του καιρού στα μεσαία γεωγραφικά πλάτη του βορείου ημισφαιρίου, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ και του Καναδά», αναφέρει ο Γουάνγκ. Ο ίδιος και οι συνάδελφοί του εμφανίζονται βέβαιοι ότι το φαινόμενο δεν αφήνει ανεπηρέαστο τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς όμως λένε «η τροχιά των καταιγίδων του Ειρηνικού αποτελεί κινητήριο δύναμη στον καιρό παγκοσμίως».
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Υψη βροχής τη Μ. Δευτέρα 14/04/2014

Βροχές και τοπικές καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας στα βόρεια ηπειρωτικά, τα κεντρικά και νότια τμήματα, με τα μεγαλύτερα ύψη βροχής να καταγράφονται στην Κρήτη. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα δέκα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στις περιοχές: Βρύσσες Χανίων 16.4 mm, Μεταξοχώρι Ηρακλείου 12 mm, Λαγκάδια Γορτυνίας 11.6 mm, Λέντας Ηρακλείου 11.2 mm, Σπήλι Ρεθύμνου 10.2 mm, Σφακιά 9.4 mm, Μοίρες Ηρακλείου 9 mm, Ζάρακες Ευβοίας 7.8 mm, Σητία 7 mm και Φουρφουράς Ρεθύμνου 5.8 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 14°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 16°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 14°C, 4 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΑΡΓΟΣ: 13°C, 2 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 12°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΟΛΟΣ: 13°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 15°C, 4 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 14°C, 4 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 11°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 9°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑ: 13°C, 2 μποφόρ BA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 14°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 12°C, 2 μποφόρ B, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 16°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 16°C, 5 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΟΖΑΝΗ: 9°C, 2 μποφόρ NA, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 14°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΥΘΗΡΑ: 15°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΩΣ: 14°C, 2 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΛΑΜΙΑ: 12°C, 1 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑ: 11°C, 1 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 14°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 14°C, 3 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 15°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 15°C, 5 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΝΑΞΟΣ: 15°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΟΣ: 15°C, 5 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΤΡΑ: 14°C, 3 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 9°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 14°C, 5 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΟΔΟΣ: 15°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΣΑΜΟΣ: 15°C, 4 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 15°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 15°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 9°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 7°C, 2 μποφόρ NA, ΒΡΟΧΗ ΧΑΛΚΙΔΑ: 15°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΧΑΝΙΑ: 13°C, 1 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 15°C, 5 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αραιή συννεφιά με την θερμοκρασία στους 13 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 9 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ METEONET
  Αραή συννεφιά και μέτριους νοτιοανατολικούς ανέμους έχουμε σήμερα στην πόλη του λαυρίου,η θερμοκρασία στους 14,6 με την υγρασία στο 57%

  Καταχωρήθηκε πριν 17 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΔΟΪΡΑΝΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΨΙΛΟΒΡΟΧΟ METEONET
  Συνεχίζει απο χτες το βράδυ η ποτιστική βροχή στην περιοχή της δοϊράνης,με την θερμοκρασία στους 11 βαθμούς ενω η υγρασία στο 88% οι άνεμοι ασθενείς

  Καταχωρήθηκε πριν 18 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Ιωάννινα: Συννεφιά με βροχή αργότερα METEONET
  Συννεφιά με ήλιο ενώ από το μεσημέρι βροχή και χαλάζι στην πόλη, με ανέμους νοτιάδες εως μέτριους και τη θερμοκρασία στους 15 βαθμούς κελσίου και την αίσθηση της ψύχρας έντονη.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ ΦΙΛΕΡΗΜΟΣ METEONET
  Σχετικά άστατος ήταν ο καιρός σήμερα Μεγάλη Παρασκευή. Καλή Ανάσταση.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Κυριακή 20-4-2014

Αραιές νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με τοπικές βροχές στην Ήπειρο, το Βόρειο Ιόνιο, τη Δυτική Στερεά, τη Μακεδονία και τη Θράκη, περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα. Τα φαινόμενα σταδιακά θα σταματήσουν. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας και της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 6 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 11 έως 23 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 11 έως 20 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 12 έως 21 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Οι άνεμοι στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και στα νότια κατά τόπους σχεδόν θυελλώδεις.

Αραιές νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες, περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι.

Αραιές νεφώσεις αυξημένες τις πρωινές ώρες όπου ενδέχεται να βρέξει τοπικά, περιμένουμε την Κυριακή του Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 13 ώρες
16°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Κυριακή 20/04/2014
Ώρα: 09:00
11°
Επώνυμα παιδικά ρούχα
Το μεγαλύτερο οnline Pet Shop
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2014 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2014 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2014
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 04/2014 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 03/2014 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2014
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
1984: Ισχυρές βροχοπτώσεις και χιόνια στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 6 ώρες Η310513