ΚΕΡΑΥΝΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΤΩΡΑ ...
rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας
ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
ΑΣΤΑΤΟΣ ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ - ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Αστατος αναμένεται να διατηρηθεί ο καιρός στη χώρα και την Πέμπτη 25/08/2016 με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα ηπειρωτικά και κατά τόπους στην Κρήτη. Τα εντονότερα φαινόμενα της ημέρας θα εστιάζονται στα ανατολικά ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή 26/08/2016 ο καιρός θα παρουσιάσει ουσιαστική βελτίωση στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με τις βροχές και τις καταιγίδες να περιορίζονται στην Κρήτη και πιθανόν στις Κυκλάδες.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Στρατής Βουγιούκας Ε.Α.Α. - Πεντέλη Τετάρτη 24/08/2016 - Ωρα 23:30

Καταχωρήθηκε: πριν 21 ώρες

Κόστα Ρίκα: Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες με ενέργεια αποκλειστικ...

Κόστα Ρίκα: Συμπληρώνονται τέσσερις μήνες με ενέργεια αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές

Η Κόστα Ρίκα παρήγαγε το 100% της ηλεκτρικής της ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές τις τελευταίες 114 ημέρες και αναμένεται να συνεχίσει με τους ίδιους αμείωτους ρυθμούς. Το μικρό κράτος της Κεντρικής Αμερικής, το οποίο παράγει καθαρή ενέργεια από διάφορες ανανεώσιμες πηγές, εξακολουθεί να έχει στόχο να διανύσει ένα ολόκληρο έτος χωρίς να καταναλώσει ορυκτά καύσιμα. Με 114 ημέρες αποκλειστικής χρήσης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η Κόστα Ρίκα βρίσκεται σε καλό δρόμο για να εκπληρώσει το στόχο της. Η χώρα στην πορεία αναμένεται να ξεπεράσει το ρεκόρ του περασμένου έτους. Το 2015, η παραγωγή ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές αντιπροσώπευσε το 99% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Κόστα Ρίκα. Αυτό συμπεριλάμβανε 285 ημέρες αποκλειστικής τροφοδότησης από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ηλεκτρικής Ενέργειας της Κόστα Ρίκα. Η Κόστα Ρίκα βρίσκεται σε ευνοϊκή θέση να επωφεληθεί από ένα πλήθος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, λόγω του μοναδικού κλίματος και εδάφους της. Το μεγαλύτερο ποσοστό από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας της χώρας προέρχεται από την υδροηλεκτρική ενέργεια, λόγω του εκτεταμένου συστήματος ποταμών που διαθέτει, σε συνδυασμό με τις ισχυρές τροπικές βροχοπτώσεις. Ωστόσο, η ηλιακή και η αιολική ενέργεια, καθώς και η ενέργεια από βιομάζα και γεωθερμία, διαδραματίζουν επίσης βασικό ρόλο στο ενεργειακό μείγμα. Στόχος του μικρού τροπικού κράτους είναι να απαλλαχθεί από τα ορυκτά καύσιμα μέσα σε μόλις πέντε χρόνια. Με μεγάλες επενδύσεις σε έργα γεωθερμικής ενέργειας και προβλέψεις για πιο συχνές και ισχυρές βροχοπτώσεις τα επόμενα χρόνια, ο στόχος ίσως επιτευχθεί ακόμη νωρίτερα, εκτιμούν οι αξιωματούχοι της χώρας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 5 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ινδία: Πλεόνασμα ενέργειας για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας

Για πρώτη φορά από την ανεξαρτησία της το 1947, η Ινδία επιτυγχάνει πλεόνασμα ενέργειας, σύμφωνα με τελευταία στοιχεία της Κεντρικής Αρχής Ενέργειας της χώρας. Συγκεκριμένα, το 2016-17 η χώρα θα έχει πλεόνασμα 3,1% κατά τις ώρες υψηλής ζήτησης και 1,1% τις υπόλοιπες ώρες. Πρόκειται για ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, καθώς η Ινδία μέχρι πρόσφατα αντιμετώπιζε σημαντικά ελλείμματα ηλεκτρικής ενέργειας και συχνές διακοπές παροχής ρεύματος. Το πλεόνασμα προέρχεται από αυξημένη παραγωγική δυνατότητα, κυρίως με πηγή τον άνθρακα, και όχι από βελτιώσεις της ενεργειακής απόδοσης. Ωστόσο με έξι ινδικές πόλεις να βρίσκονται μεταξύ των δέκα πιο μολυσμένων στον κόσμο, το σημαντικό επίτευγμα θα έχει και αρνητικές επιπτώσεις. Παρά το ιστορικό πλεόνασμα ενέργειας, 300 εκατομμύρια Ινδοί εξακολουθούν να μην έχουν πρόσβαση σε ηλεκτρική ενέργεια και το μεγαλύτερο μέρος της προστιθέμενης παραγωγικής ικανότητας είναι από εξαιρετικά ρυπαρές μονάδες καύσης άνθρακα που επιδεινώνουν την ήδη χαμηλή ποιότητα αέρα. Η ατμοσφαιρική ρύπανση στην Ινδία κοστίζει τη ζωή σε μισό εκατομμύριο ανθρώπους κάθε χρόνο, και συντομεύει το προσδόκιμο ζωής των κατοίκων της κατά περίπου δύο χρόνια. Η Ινδία έχει πλέον χειρότερη ατμοσφαιρική ρύπανση από την Κίνα, και δεν έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την αντιμετώπισή της. Η Ινδία διαθέτει όμως δανικές συνθήκες παραγωγής ηλιακής και αιολικής ενέργειας, καθώς και υδροηλεκτρικής, αν ληφθούν υπ’ όψιν οι πόροι από την οροσειρά των Ιμαλαΐων. Μακροπρόθεσμα, η κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι θα παράγει το 40% της ενέργειας της χώρας από ανανεώσιμες πηγές μέχρι το 2030. Η ηλιακή ενέργεια και μόνο αυξήθηκε από 2,4 σε 7 γιγαβάτ μέσα σε μόλις δύο χρόνια.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 5 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 24/8/2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 24/8/2016 καταγράφηκαν στο Παρανέστι Δράμας και στη Λίνδο Ρόδου (35 C),στον Αρφαρά Μεσσηνίας (34.8 C), στη Σπάρτη (34.7 C), στην Αλεξανδρούπολη (34.2 C) και στην Ξάνθη (34 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 21 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ιαπωνία: Από ανακυκλωμένα smartphones τα ολυμπιακά μετάλλια του 2...

Ιαπωνία: Από ανακυκλωμένα smartphones τα ολυμπιακά μετάλλια του 2020;

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο έληξαν και η σκυτάλη παραδόθηκε στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020, με τους διοργανωτές να εξετάζουν τώρα την προμήθεια των υλικών για τα μετάλλια από ανακυκλωμένα smartphones και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Η ροή των ηλεκτρονικών αποβλήτων της χώρας μπορεί σίγουρα να προμηθεύσει τους διοργανωτές με αρκετά πολύτιμα μέταλλα για να καλυφθεί η ζήτηση, αλλά το πρόβλημα έγκειται στη συλλογή των παλαιών συσκευών από το κοινό. Το 2014 ανακτήθηκαν στην Ιαπωνία 143 κιλά χρυσού, 1.566 κιλά ασημιού και 1.112 τόνοι χαλκού από μικρά ηλεκτρονικά απόβλητα, σύμφωνα με τα ιαπωνικά μέσα. Στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012, χρησιμοποιήθηκαν μόλις 9,6 κιλά χρυσού, 1.210 κιλά ασημιού και 700 κιλά χαλκού για την παραγωγή όλων των μεταλλίων. Στους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004 χρησιμοποιήθηκαν 13 κιλά χρυσού, ένας τόνος ασήμι και ένας τόνος χαλκού για περίπου 3.000 μετάλλια. Από το 1916 τα χρυσά που δίνονται στους νικητές περιέχουν μόνο 1,2% χρυσό. Οι πόλεις που φιλοξενούν τους Αγώνες συνήθως ζητούν από ορυχεία να τους δωρίσουν τα υλικά, αλλά η Ιαπωνία εξετάζει μία διαφορετική, πιο συμβολική οδό. Το σχέδιο της Ιαπωνίας ωστόσο αντιμετωπίζει ορισμένες προκλήσεις, καθώς η χώρα δεν έχει εφαρμόσει πλήρως ένα σύστημα για τη συλλογή ηλεκτρονικών ειδών ευρείας κατανάλωσης, και ένας νόμος του 2013 που απαιτεί την ανακύκλωση των οικιακών συσκευών δεν ήταν τόσο αποτελεσματικός όσο ήλπιζαν οι νομοθέτες. Τα ανακυκλωμένα πολύτιμα υλικά χρησιμοποιούνται επίσης για την παραγωγή νέων ηλεκτρονικών συσκευών, με το ασήμι να έχει ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση. Σε πρόσφατη συνάντηση, αξιωματούχοι των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο συναντήθηκαν με μέλη της κυβέρνησης και εκπροσώπους από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, πολύτιμων μετάλλων και ανακύκλωσης, και συζήτησαν προτάσεις σχετικά για την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προγράμματα ανακύκλωσης, καθώς και την απλοποίηση της διαδικασίας συλλογής των ηλεκτρονικών αποβλήτων.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Καταστροφές στα Τρίκαλα από την κακοκαιρία

Καταστροφές προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι και η ισχυρότατη καταιγίδα διάρκειας περίπου μιας ώρας, που έπληξε τον δήμο Τρικκαίων. Μεγάλος πλάτανος ξεριζώθηκε στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, ενώ σημειώθηκε διακοπή ρεύματος και πτώση της πίεσης του νερού σε τμήματα της πόλης. Σύμφωνα με το trikalanews.gr, δέντρα ξεριζώθηκαν και σε άλλα σημεία της πόλης, προκαλώντας υλικές ζημιές σε σπίτια και αυτοκίνητα.Ζημιές καταγράφονται επίσης στην περιοχή της Λεπτοκαρυάς και της Περδικοράχης, με οικίες να έχουν πληγεί και καλλιέργειες μέχρι την Ράξα να έχουν βρεθεί στο επίκεντρο της χαλαζόπτωσης. Επίσης έπεσαν οι μπάρες του ΟΣΕ στον κόμβο του Πύργου, δημιουργώντας πρόβλημα στην κίνηση των οχημάτων, ενώ πολλά δέντρα κατά μήκος της οδού Καλαμπάκας, έχουν λυγίσει. Συνεργεία του δήμου Τρικκαίων και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσαν να απομακρύνουν τα πεσμένα δέντρα, προκειμένου να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στα σημεία όπου έχει διακοπεί.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ισχυρή νεροποντή έπληξε την Πτολεμαΐδα

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε νωρίς το πρωί της Τρίτης την περιοχή της Εορδαίας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μικροπροβλήματα στην κίνηση των οχημάτων στους δρόμους της Πτολεμαΐδας. Το ύψος του νερού σε ορισμένα σημεία, «άγγιζε» τα δέκα εκατοστά. Στο χωριό Πέρδικα, διώροφη κατοικία τυλίχθηκε στις φλόγες, όταν χτυπήθηκε από κεραυνό και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής. Από τη φωτιά προκλήθηκαν μόνο υλικές ζημιές, ενώ δεν κινδύνευσε κανείς από τους ενοίκους.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Συνολικά ύψη βροχόπτωσης την Τρίτη 23/08/2016

Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες εκδηλώθηκαν κατά τη διάρκεια της Τρίτης 23/8/2016 σε αρκετές περιοχές της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, τα μεγαλύτερα ύψη βροχής κατεγράφησαν στην Κόνιτσα με 87 mm, στη Ζίτσα Ιωαννίνων με 64 mm, στην Καρδίτσα με 51 mm, στην Πτολεμαΐδα με 47 mm, στο Καρπενήσι (περιοχή Ποταμιάς) με 41 mm, στην Άρδασσα Εορδαίας με 37 mm και στην Αγία Κυριακή Ιωαννίνων με 35 mm.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 21°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 25°C, 6 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 21°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 22°C, 3 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΡΤΑ: 22°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΒΟΛΟΣ: 21°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 24°C, 3 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 23°C, 1 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 25°C, 3 μποφόρ Α, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 20°C, 3 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΒΑΛΑ: 20°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 26°C, 4 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 25°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 24°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 24°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΟΖΑΝΗ: 17°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 23°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΥΘΗΡΑ: 25°C, 6 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΩΣ: 22°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΛΑΜΙΑ: 21°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑ: 21°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 22°C, 5 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 25°C, 4 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 24°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 23°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΝΑΞΟΣ: 24°C, 5 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 24°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 25°C, 6 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 20°C, 5 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 22°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΟΔΟΣ: 25°C, 3 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 23°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 23°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 24°C, 6 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 20°C, 6 μποφόρ BA, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 17°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 22°C, 2 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΝΙΑ: 20°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΧΙΟΣ: 23°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Πολύδροσος παρνασσού ισχυρές βροχοπτώσεις. METEONET
  Ισχυρές κατά περιόδους βροχοπτώσεις σημειώνονται στην περιοχή συνοδεία ηλεκτρικών φαινομένων,το ύψος του υετού εων την 16:00 ωρα ανέρχεται στα 23,7mm.

  Καταχωρήθηκε πριν 4 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΣΟΥΛΑΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία τώρα στους 20 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 12 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 21 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΔΟΪΡΑΝΗ ΚΙΛΚΙΣ-ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ METEONET
  Καταιγίδα αυτή την ωρα στην περιοχή της δοίρ'ανης του νομου κιλκις , με βροχή μέτριας έντασης ισχυρους βορειοδυτικους ανεμους , με αρκετα ηλεκτρικά και βροντές

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Παρασκευή 26-8-2016

Ουσιαστική βελτίωση του καιρού στις περισσότερες περιοχές της χώρας περιμένουμε την Παρασκευή 26 Αυγούστου 2016, με εξαίρεση την Κρήτη και τα Κύθηρα όπου θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, αλλά και σε αυτές τις περιοχές μέχρι το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί. Τα φαινόμενα ενδέχεται να επηρεάσουν πρόσκαιρα τις Κυκλάδες και τα νοτιότερα τμήματα της Πελοποννήσου.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 16 έως 31 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 32 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 29 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο βόρειοι με ίδιες εντάσεις, ενώ στα νοτιοανατολικά πελάγη όπου θα επικρατήσουν δυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές κυρίως διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και κατά περιόδους τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά οι μέγιστες θα είναι θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερες.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρα θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 22 έως 30 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 5 ώρες
ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΟΥΛΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
25°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Παρασκευή 26/08/2016
Ώρα: 03:00
25°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 21:10 41 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 21:15 64 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 13°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 14°C
ΑΝΩΓΕΙΑ 14°C
ΑΝΩ ΒΙΑΝΝΟΣ 15°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 16°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΣΠΑΡΤΗ 27°C
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 26°C
ΦΙΛΙΑΤΡΑ 26°C
ΚΑΤΩ ΑΧΑΙΑ 26°C
ΟΒΡΥΑ 26°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2007: Πυρκαγιές στην Πελοπόννησο με δεκάδες ανθρώπινα θύματα.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 1 ώρα