ΤΩΡΑ ΒΡΕΧΕΙ ...
rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Ισχυρές βροχές στη Δυτική Ελλάδα

Ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σημειώνονται την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017, στα δυτικά κυρίως τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών και έως τις 14:30 περίπου τοπική ώρα, τα μεγαλύτερα ύψη καταγράφονται στην Άρτα (85 χιλιοστά), στο Βουργαρέλι Άρτας (81 χιλιοστά), στα Θεοδώριανα Άρτας (62 χιλιοστά), στα Δερβίζιανα Ιωαννίνων (56 χιλιοστά), στο Τρίστενο Ιωαννίνων (53 χιλιοστά) και στη Μέτσοβο όπου εκδηλώνονται χιονοπτώσεις (47 χιλιοστά).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 10 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Μικροπροβλήματα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω ομίχλης

Μικροπροβλήματα στις προσγειώσεις των αεροπλάνων και καθυστερήσεις στις πτήσεις σημειώνονται στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» λόγω ομίχλης.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 10 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες της Κυριακής 19/02/2017

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Κυριακής 19/02/2017 καταγράφηκαν στο Χ/Κ Καϊμάκτσαλαν (-3.6 C), στο Τζερμιάδων (-2.1 C), στο Χ/Κ Παρνασσού (-1.6 C), στο Νευροκόπι Δράμας (-0.6 C), στην Ορεσιάδα (-0.2 C) και στο Λαϊλιά Σερρών (0 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 10 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Οι Άλπεις κινδυνεύουν να χάσουν το 70% του χιονιού τους ως το 210...

Οι Άλπεις κινδυνεύουν να χάσουν το 70% του χιονιού τους ως το 2100

Οι 'Αλπεις προσελκύουν πολλούς φίλους του σκι από όλο τον κόσμο (και από την Ελλάδα), αλλά όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο πιο δύσκολο θα γίνεται κανείς να βρει προσιτή και κατάλληλη πίστα. Μια νέα ελβετική επιστημονική έρευνα εκτιμά ότι, λόγω της κλιματικής αλλαγής, οι 'Αλπεις μπορεί να χάσουν έως το 70% του χιονιού τους έως το τέλος του αιώνα μας. Αν όμως η άνοδος της θερμοκρασίας δεν ξεπεράσει τους δύο βαθμούς Κελσίου, τότε η απώλεια του χιονιού μπορεί να περιορισθεί στο 30%. Εκτός όμως από την ποσότητα του χιονιού, η μελέτη συμπεραίνει ότι η χειμερινή περίοδος στις 'Αλπεις -όταν το χιόνι είναι αρκετό για να γίνουν τα χειμερινά σπορ- θα γίνεται ολοένα πιο σύντομη σε διάρκεια. Σε σχέση με σήμερα, η περίοδος του σκι μπορεί να ξεκινά μισό έως ένα μήνα αργότερα. Ακόμη, με το σημερινό ρυθμό της κλιματικής αλλαγής, αρκετό χιόνι για σκι και άλλα συναφή σπορ θα υπάρχει εγγυημένα μόνο από υψόμετρο 2.500 μέτρων και πάνω έως το 2100. Οι ερευνητές του Ινστιτούτου Ερευνών Χιονιού και Χιονοστιβάδων και του Εργαστηρίου CRYOS της Ομοσπονδιακής Πολυτεχνικής Σχολής της Λωζάννης (EPFL), με επικεφαλής τον Κριστόφ Μάρτι, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Cryosphere" (Κρυόσφαιρα) της Ευρωπαϊκής Ένωσης Γεωεπιστημών.Η φετινή σεζόν στις 'Αλπεις ήταν η τρίτη στη σειρά που τα Χριστούγεννα το χιόνι ήταν αραιό. Αν και τον Ιανουάριο οι χιονοπτώσεις αυξήθηκαν και σήμερα πια τμήματα των 'Αλπεων είναι καλυμμένα με άφθονο χιόνι, το θέαμα αυτό μάλλον θα είναι λιγότερο συχνό στο μέλλον, σύμφωνα με τα κλιματολογικά μοντέλα των ερευνητών. Όπως εκτιμούν, περισσότερο θα επηρεασθούν τα χαμηλότερα υψόμετρα των 'Αλπεων, κάτω από τα 1.200 μέτρα. Περίπου το ένα τέταρτο των χιονοδρομικών κέντρων βρίσκονται σε αυτή τη χαμηλή ζώνη και αναμένεται να γνωρίσουν συχνότερες ελλείψεις χιονιού.Αν όμως η άνοδος της θερμοκρασίας ξεπεράσει τους δύο βαθμούς Κελσίου, η μείωση του βάθους του χιονιού μπορεί να φθάσει το 40% έως το 2100 ακόμη και για υψόμετρα άνω των 3.000 μέτρων. Τα δύο υψηλότερα χιονοδρομικά κέντρα των 'Αλπεων βρίσκονται κοντά στο Σαμονί, στα γαλλικά Λευκά Όρη, και στο ελβετο-ιταλικό Μάτερχορν, τα οποία φθάνουν στα 3.900 περίπου, ενώ ξεκινούν από τα 1.000 και 1.500 μέτρα αντίστοιχα. Οι ερευνητές προειδοποιούν ότι ο τουρισμός στις 'Αλπεις θα βρεθεί αντιμέτωπος με προβλήματα, καθώς θα αυξάνονται οι βροχές, θα λιγοστεύει το χιόνι και θα λιώνουν οι παγετώνες σιγά-σιγά. Σύνδεσμος για την πρωτότυπη επιστημονική εργασία: http://www.the-cryosphere.net/11/517/2017/
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ασυνήθιστα «λίγοι» οι πάγοι σε Αρκτική & Ανταρκτική

Η έκταση των θαλάσσιων πάγων στην Αρκτική και την Ανταρκτική τον περασμένο μήνα ήταν η μικρότερη που καταγράφηκε ποτέ τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός του ΟΗΕ, ενώ οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα έφθασαν σε επίπεδα ρεκόρ. «Η έκταση των πάγων που λείπουν και στους δύο πόλους ήταν αρκετά ασυνήθιστη», όπως δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάρλσον, διευθυντής του Ερευνητικού Προγράμματος για το Παγκόσμιο Κλίμα, σε συνέντευξη Τύπου στη Γενεύη. Εν τω μεταξύ, η άνοδος της στάθμης των ωκεανών επιβραδύνει την περιστροφή της γης όπως είχαν ανακαλύψει πέρσι, Καναδοί επιστήμονες που μελετούν τον πυρήνα της Γης. Το λιώσιμο των πάγων ανεβάζει τη στάθμη της θάλασσας αλλά και μετακινεί μάζα από τους πόλους προς τον ισημερινό, επιβραδύνοντας έτσι την περιστροφή της Γης. Η βαρυτική έλξη της Σελήνης συμβάλλει επίσης στην επιβράδυνση αυτή. «Κατά τα τελευταία 3000 χρόνια, ο πυρήνας της Γης έχει επιταχυνθεί λίγο, ενώ ο μανδύας με την επιφάνεια έχουν επιβραδυνθεί», αναφέρει ο Ματιέ Ντέμπερι, καθηγητής Φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Αλμπέρτα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Οι ελάχιστες θερμοκρασίες της Παρασκευής 17/02/2017

Σύμφωνα με δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 17/02/2017 καταγράφηκαν στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας-Θέση Βρύζες (-7.7 C), στην Ορεσιάδα (-6.9 C), στο Καρπενήσι-Θέση Βουτύρου (-6.5 C),στην Τρίπολη (-6.3 C), στη Βωβούσα Ιωαννίνων (-5.7 C), στη Βλάστη Κοζάνης και στο Νευροκόπι Δράμας (-5.5 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Η κλιματική αλλαγή έχει αρνητική επίδραση σε πάνω από 700 ήδη απε...

Η κλιματική αλλαγή έχει αρνητική επίδραση σε πάνω από 700 ήδη απειλούμενα είδη

Περισσότερα από 700 θηλαστικά και πτηνά που ήδη απειλούνται με εξαφάνιση φαίνεται να έχουν επηρεαστεί αρνητικά από την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με πρόσφατη επιθεώρηση σχετικών επιστημονικών μελετών. Τα ζώα που απειλούνται είναι πολύ περισσότερα από ό,τι πίστευαν οι επιστήμονες μέχρι σήμερα, φτάνοντας το 47% των χερσαίων θηλαστικών και το 23% των πτηνών που βρίσκονται στην Κόκκινη Λίστα των ειδών που απειλούνται με εξαφάνιση της Διεθνούς Ένωσης για τη Διατήρηση της Φύσης. Τα πρωτεύοντα και τα μαρσιποφόρα πιστεύεται ότι έχουν υποφέρει περισσότερο ως αποτέλεσμα της υπερθέρμανσης του πλανήτη, αναφέρει η έκθεση των πανεπιστημίων Σαπιέντσα της Ρώμης, UCL και Ινστιτούτου Ζωολογίας του Λονδίνου, Κέιμπριτζ, Κουίνσλαντ της Αυστραλίας και της αμερικάνικης ΜΚΟ Wildlife Conservation Society. Αυτό οφείλεται ίσως στο ότι έχουν ζήσει κυρίως σε τροπικά μέρη με σταθερό κλίμα για χιλιάδες χρόνια, και έχουν αργούς ρυθμούς αναπαραγωγής. Μόνο τα τρωκτικά και τα θηλαστικά που τρέφονται με έντομα πιστεύεται ότι έχουν ωφεληθεί. Αυτό συμβαίνει εν μέρει επειδή έχουν γρήγορους ρυθμούς αναπαραγωγής και τείνουν να μην εξαρτώνται από ένα συγκεκριμένο βιότοπο, ζώντας συχνά σε λαγούμια που παρέχουν προστασία από τις αλλαγές του καιρού. Οι ερευνητές ανέπτυξαν ένα μοντέλο για να συγκρίνουν το βάρος και άλλα χαρακτηριστικά των ζώων με τις αλλαγές στο κλίμα, όπως η θερμοκρασία. «Τα αποτελέσματά έδειξαν ότι πολλά από τα απειλούμενα είδη είναι πιθανόν να έχουν ήδη πληγεί από την κλιματική αλλαγή, και ότι οι διάφοροι φορείς και υπεύθυνοι πολιτικής πρέπει να το λάβουν υπ’ όψιν στις προσπάθειες για τη διασφάλιση του μέλλοντος της βιοποικιλότητας», αναφέρει η μελέτη. Ένας άλλος λόγος για τον οποίο η κλιματική αλλαγή προκαλεί προβλήματα στα ζώα είναι οι αλλαγές στην κατανομή των φυτών. «Σε περιοχές με μειωμένη βροχόπτωση, είναι πιθανό ότι τα φυτά έχουν μικρότερες κλιματικές ανοχές και ως εκ τούτου, οι περιοχές αυτές βιώνουν αλλαγές στη βλάστηση και επακόλουθη απώλεια ενδιαιτημάτων για τα ζώα που ζουν εκεί», αναφέρει η έκθεση. Τα θηλαστικά που βρίσκονται επίσης σε υψηλή επικινδυνότητα από την κλιματική αλλαγή είναι αυτά που έχουν πιο εξειδικευμένη διατροφή και συνεπώς χαμηλότερη ικανότητα προσαρμογής σε νέες περιβαλλοντικές συνθήκες, καθώς και τα πτηνά που ζουν σε κρύες ορεινές περιοχές. Εξάλλου, οι υψηλότερες θερμοκρασίες προκαλούν τα πουλιά να ωοτοκούν νωρίτερα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 10°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 12°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 9°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΒΡΟΧΗ ΑΡΓΟΣ: 9°C, 2 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΑΡΤΑ: 9°C, 2 μποφόρ Α, ΒΡΟΧΗ ΒΟΛΟΣ: 9°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΒΡΟΧΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 13°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 11°C, 3 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 6°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 4°C, 1 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΒΑΛΑ: 6°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 10°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 7°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 13°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 8°C, 2 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗ: 1°C, 1 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 11°C, 2 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 12°C, 4 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΚΩΣ: 12°C, 4 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΜΙΑ: 8°C, 1 μποφόρ B, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΛΑΡΙΣΑ: 8°C, 1 μποφόρ Α, ΒΡΟΧΗ ΛΗΜΝΟΣ: 12°C, 4 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 13°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 11°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 12°C, 4 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΝΑΞΟΣ: 10°C, 2 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΟΣ: 11°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 12°C, 4 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 5°C, 2 μποφόρ Δ, ΒΡΟΧΗ ΡΕΘΥΜΝΟ: 12°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΡΟΔΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ NA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 12°C, 4 μποφόρ N, ΒΡΟΧΗ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 12°C, 3 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 11°C, 4 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 7°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΦΛΩΡΙΝΑ: 0°C, 2 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 10°C, 2 μποφόρ N, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΧΑΝΙΑ: 10°C, 1 μποφόρ N, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 12°C, 3 μποφόρ N, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Ασθενής βροχή με την θερμοκρασία στους 10 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 13 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 8 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΡΟΔΟΣ METEONET
  Ηλιόλουστη μέρα.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΟΥΛΑ ΚΑΣΣΑΝΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 12 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Γενικά καλές οι καιρικές συνθήκες σήμερα στην πόλη του λαυρίου με τους ανέμους να έχουν παρουσιάσει εξασθένηση,και να πνέουν απο βορειες διευθύθνσεις μέτριοι,η θερμοκρασία στους 7 βαθμούς ενω η υγρασία στο 69%

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ ΒΕΛΟΥΧΙ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΟΥ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑ ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ 3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ ΣΕΛΙ ΛΑΪΛΙΑΣ ΦΑΛΑΚΡΟ ΠΗΛΙΟ ΜΑΙΝΑΛΟ
Γενική πρόγνωση καιρού για Δευτέρα 20-2-2017

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, στη Θράκη και κυρίως στο Ανατολικό Αιγαίο όπου τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, περιμένουμε τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2017. Σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Ωστόσο κατά τις θερμές ώρες της ημέρας πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν στην Ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στη Βορειοανατολική Πελοπόννησο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -2 έως 9 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 13 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 2 έως 15, στην Ήπειρο από 5 έως 14 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 7 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 17 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 9 έως 15 βαθμούς, αλλά στην Κρήτη οι μέγιστες θα φτάσουν στους 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί μέτριοι με σταδιακή μικρή εξασθένηση και στο υπόλοιπο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Στο Βόρειο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στο Νότιο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις με ίδιες εντάσεις, στρεφόμενοι το απόγευμα σε ανατολικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους, 3 με 4 μποφόρ.

Νεφώσεις με πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής ή καταιγίδας τις θερμές ώρες της ημέρας, περιμένουμε τη Δευτέρα στην Αττική. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε τη Δευτέρα στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 10 ώρες
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2017 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
12°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Δευτέρα 20/02/2017
Ώρα: 02:00
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΠΙΣΤΕΣ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ »»
ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Ανοιχτές Από
ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ 1 12
ΠΗΛΙΟ 1 7
ΜΕΘΩΝΗ 00:55 36 μg/m3
ΧΑΝΙΑ 00:05 36 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ 01:00 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΑΙΤΩΛΙΚΟ 01:00 ΒΡΟΧΗ
ΠΟΛΥΔΡΟΣΟ ΦΩΚΙΔΑΣ 01:00 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΜΟΡΝΟΣ (1) 01:00 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΜΟΡΝΟΣ (3) 01:00 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΔΟΜΟΚΟΣ 01:00 ΒΡΟΧΗ
ΣΚΙΑΘΟΣ 01:00 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ
ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 01:00 ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ -2°C
ΔΕΣΚΑΤΗ -1°C
ΦΛΩΡΙΝΑ 0°C
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 0°C
ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ 0°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΜΟΡΓΟΣ 14°C
ΖΑΚΥΝΘΟΣ 13°C
ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 13°C
ΚΕΑ - ΤΖΙΑ 13°C
ΚΥΘΝΟΣ 13°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2017 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 02/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 01/2017 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 12/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2009: Χιονοπτώσεις σε βόρειες περιοχής της Αττικής. 2010: 32 βαθμοί μέγιστη θερμοκρασία στις Βρύσες Χανίων.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 5 ώρες