rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Η Ουκρανία εξετάζει τη μετατροπή του Τσερνόμπιλ σε τεράστιο φωτοβ...

Η Ουκρανία εξετάζει τη μετατροπή του Τσερνόμπιλ σε τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο (29/7/2016)

Το Τσερνόμπιλ ενδέχεται σύντομα να ξεκινήσει να παράγει και πάλι ενέργεια, αυτή τη φορά ως ένα τεράστιο φωτοβολταϊκό πάρκο. Τριάντα χρόνια μετά το ατύχημα του πυρηνικού σταθμού, η Ουκρανία αναζητά επενδυτές για τη δημιουργία ενός φωτοβολταϊκού πάρκου ενός γιγαβάτ. Το πάρκο θα βρίσκεται μέσα στη ζώνη αποκλεισμού, που εκτείνεται σε επιφάνεια 2.500 τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου τα επίπεδα ακτινοβολίας παραμένουν πολύ υψηλά για τη γεωργία ή τη δασοκομία, σύμφωνα με το Bloomberg. Το έργο αναμένεται να κοστίσει ένα δισεκατομμύριο ευρώ και να μετατρέψει το Τσερνόμπιλ σε μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ηλιακής ενέργειας παγκοσμίως. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι δύο επενδυτικές εταιρείες από τις ΗΠΑ και τέσσερις καναδικές εταιρείες ενέργειας έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για το έργο. Η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης εξετάζει επίσης τη χρηματοδότηση του ηλιακού πάρκου. «Η περιοχή του Τσερνόμπιλ έχει πραγματικά πολύ καλές δυνατότητες για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», δήλωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος της Ουκρανίας Όσταπ Σέμερακ. «Διαθέτουμε ήδη γραμμές μεταφοράς υψηλής τάσης που χρησιμοποιήθηκαν προηγουμένως για τους πυρηνικούς σταθμούς, η γη είναι πολύ φτηνή, και διαθέτουμε πολλά άτομα που έχουν εκπαιδευτεί για να εργαστούν σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», πρόσθεσε. Μέχρι πρόσφατα, η Ουκρανία εξαρτιόταν σε μεγάλο βαθμό από το φυσικό αέριο της Ρωσίας. Η κυβέρνηση της χώρας προσπαθεί να απογαλακτιστεί από την υπερβολική αυτή εξάρτηση μετά από διαδοχικούς χειμώνες κατά τους οποίους η Ρωσία έχει απειλήσει να διακόψει την παροχή λόγω διαφορών σε θέματα πληρωμών, πέρα από το τεταμένο πολιτικό κλίμα λόγω της κατάστασης στην Κριμαία. Πέρυσι η Ουκρανία μείωσε κατά περισσότερο από το μισό την κατανάλωσή της από τη Ρωσία, σύμφωνα με την κρατική εταιρεία φυσικού αερίου. Η Ουκρανία διαθέτει καλύτερο ηλιακό δυναμικό από ό,τι η Γερμανία, η οποία παίρνει σχεδόν 39 γιγαβάτ από τους ηλιακούς συλλέκτες που έχουν εγκατασταθεί, και για αυτό το λόγο το Κίεβο έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 10 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Ξεπέρασε τους 38 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Παρασκευή 29 Ι...

Ξεπέρασε τους 38 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016

Ακόμη μια ζεστή ημέρα σε όλη τη χώρα ήταν η Παρασκευή 29 Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στο Κρανίδι (38.1), στη Σπάρτη (38), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (37.6), στο Άργος (37.3) και στα Αρφαρά Μεσσηνίας (37.1).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 10 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Το Μαρόκο απαγόρευσε τις πλαστικές σακούλες (29/7/2016)

Το Μαρόκο απαγόρευσε επίσημα την εισαγωγή, πώληση, διανομή και παραγωγή πλαστικών σακουλών. Το Μαρόκο είναι η χώρα με τη δεύτερη μεγαλύτερη κατανάλωση πλαστικών σακουλών παγκοσμίως, πίσω μόνο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, και για αυτό το λόγο υπάρχουν ανησυχίες ότι ο νέος νόμος ίσως χρειαστεί αρκετό χρόνο για να εφαρμοστεί. Οι κάτοικοι του Μαρόκο, που έχει πληθυσμό 34 εκατομμύρια, χρησιμοποιούν τρία δισεκατομμύρια πλαστικές σακούλες κάθε χρόνο, σύμφωνα με το υπουργείο Βιομηχανίας της χώρας. Η κυβέρνηση απαγόρευσε τις μαύρες πλαστικές σακούλες το 2009, ωστόσο, η κίνηση ήταν μόνο εν μέρει επιτυχής, καθώς οι αρχές δεν κατάφεραν να σταματήσουν την «άτυπη παραγωγή» τους. Το Μαρόκο θεωρείται ως μια ιδιαίτερα «πράσινη» χώρα λόγω της εστίασής του στην καθαρή ενέργεια. Στη χώρα έχει κατασκευαστεί ένας τεράστιος σταθμός ηλιακής ενέργειας, ενώ η κυβέρνηση σχεδιάζει να μειώσει τις επιδοτήσεις για τις εταιρείες ορυκτών καυσίμων. Ωστόσο άλλοι τομείς της χώρας δεν είναι τόσο πράσινοι, και κυρίως η διαχείριση απορριμμάτων. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, το Μαρόκο απορρίπτει μόνο το 10% των αποβλήτων του με «περιβαλλοντικά και κοινωνικά αποδεκτό τρόπο», ενώ μόνο το 70% των στέρεων απορριμμάτων συλλέγεται από τους δρόμους. Η κυβέρνηση έχει καταβάλει προσπάθειες για την επιβολή της απαγόρευσης, όπως με την επένδυση σε εκπαιδευτικά τηλεοπτικά σποτ και τη θέσπιση οικονομικών κινήτρων για τη βιομηχανία, αλλά η ευρεία εφαρμογή του νόμου εκτιμάται ότι θα χρειαστεί τέσσερα με πέντε χρόνια. Ο υπουργός Βιομηχανίας του Μαρόκο, Μουλάι Χαφίντ Ελαλάμι δήλωσε μέσω του Twitter πως θα υπάρξουν «πολλές εναλλακτικές λύσεις», όπως υφασμάτινες και χάρτινες σακούλες. Οι σακούλες κατάψυξης έχουν εξαιρεθεί από το νέο νομοσχέδιο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 19 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Κίνα: Η κορύφωση της κατανάλωσης άνθρακα το 2013 ορόσημο για την ...

Κίνα: Η κορύφωση της κατανάλωσης άνθρακα το 2013 ορόσημο για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής (29/7/2016)

Η Κίνα έφτασε στην κορύφωση της κατανάλωσης άνθρακα πολύ νωρίτερα από ό,τι προβλεπόταν, σύμφωνα με μελέτη Κινέζων και Βρετανών επιστημόνων. Σύμφωνα με τους ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Τσίνγχουα στην Κίνα και το Ερευνητικό Κέντρο Γκράντχαμ στο Ηνωμένο Βασίλειο, η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση άνθρακα στον κόσμο μείωσε την καύση άνθρακα τα τελευταία δύο χρόνια και τα ευρήματα δείχνουν ότι η μείωση αυτή είναι πιθανότατα μόνιμη. Η ποσότητα του άνθρακα που καίγεται στην Κίνα έχει ιδιαίτερη σημασία τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της χώρας, λόγω της προκύπτουσας ρύπανσης και των παραγόμενων αερίων του θερμοκηπίου που προκαλούν την υπερθέρμανση του πλανήτη. Η κατανάλωση άνθρακα της Κίνας έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία 15 χρόνια, από 1,36 δισ. τόνους άνθρακα το 2000 σε 4,24 το 2013, καθώς η χώρα πραγματοποίησε τεράστια άλματα ανάπτυξης. Ωστόσο τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από την κινεζική κυβέρνηση σχετικά με τη χρήση άνθρακα δείχνουν ότι η παραγωγή μειώθηκε κατά 9,7% κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος έτους και κατά 5,8% πέρυσι, ενώ η καύση του άνθρακα μειώθηκε κατά 3,7%. Οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι υπάρχουν τρεις κύριοι παράγοντες που υποδηλώνουν ότι η πρόσφατη μείωση είναι στην πραγματικότητα η αρχή μιας μόνιμης πτώσης: η επιβράδυνση της οικονομικής ανάπτυξης, η επιβράδυνση των βιομηχανιών υψηλής κατανάλωσης άνθρακα και οι περιβαλλοντικές πολιτικές της κυβέρνησης. Η εντυπωσιακή οικονομική ανάπτυξη της Κίνας υποστηρίχθηκε από τη χρήση του άνθρακα, που αποτελούσε κατά καιρούς έως και τα τρία τέταρτα του ενεργειακού μείγματος, αλλά το ποσοστό αυτό έχει μειωθεί εδώ και κάποιο χρονικό διάστημα, καθώς τα πετροχημικά και οι εναλλακτικές πηγές ενέργειας έχουν γίνει πολύ πιο διαδεδομένες. Το 2015, μόλις το 64,4% της ενέργειας που καταναλώθηκε προήλθε από άνθρακα και το μερίδιο αυτό είναι πιθανό να συνεχίσει να μειώνεται, ακόμη και αν η οικονομική δραστηριότητα συνεχίσει να αυξάνεται, καταλήγει η μελέτη.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 19 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Υπό έλεγχο η φωτιά που απείλησε σπίτια στην Κερατέα (28/7/2016)

Υπό έλεγχο τέθηκε λίγο πριν από τις 7 το απόγευμα της Πέμπτης η δασική πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 14.00 στην Πλάκα Κερατέας Αττικής, ανακοίνωσε η Πυροσβεστική. Νωρίτερα οι φλόγες έφτασαν κοντά σε σπίτια. Πυρκαγιά σε δασική έκταση ξέσπασε αργά το απόγευμα στην Αγία Άννα Ευβοίας, όπου επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροπλάνα. Σταδιακά οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης αυξήθηκαν και πλέον για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 62 πυροσβέστες με 31 οχήματα, 24 άτομα πεζοπόρου τμήματος, τέσσερα αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα. Πυρκαγιά ξέσπασε νωρίς το απόγευμα σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μαρδάτι Αγίου Νικολάου Κρήτης, βρίσκεται όμως σε ύφεση αργά το απόγευμα. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 10 άτομα πεζοπόρου τμήματος κι ένα ελικόπτερο. Στο μεταξύ, κατασβέστηκε άμεσα η πυρκαγιά σε ξερά χόρτα και υπολείμματα καλλιεργειών σε χωράφια κοντά στο hot spot της Μόριας στη Λέσβο. Υπό μερικό έλεγχο είναι από τις 21.00 της Τετάρτης η φωτιά στη Χίο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστικής, από τις 6 το πρωί της Πέμπτης μέχρι τις 6 το απόγευμα εκδηλώθηκαν συνολικά 27 αγροτοδασικές πυρκαγιές.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Ακατάλληλες κρίθηκαν τέσσερις παραλίες της Αττικής (28/7/2016)

Ακατάλληλες για κολύμβηση λόγω μόλυνσης κρίνονται τέσσερις πολυσύχναστες παραλίες της Αττικής και συγκεκριμένα το Καβούρι (οδός Κυβέλης), το Μεγάλο Καβούρι, η παραλία Αγίου Νικολάου στο Λαγονήσι και η κεντρική παραλία της Σαρωνίδας. Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν οι επιστήμονες του Πανελληνίου Κέντρου Οικολογικών Ερευνών (ΠΑΚΟΕ), που πραγματοποίησαν μέσα στον Ιούλιο ελέγχους για την καταλληλότητα των νερών 17 πολυσύχναστων παραλιών της Αττικής. Επιστημονική ομάδα του ΠΑΚΟΕ, αποτελούμενη από χημικούς, βιολόγους και άλλους ειδικούς, συνέλεξε την περασμένη Κυριακή δείγμα νερού από παραλίες. Ειδικότερα, τα σημεία από τα οποία έγιναν δειγματοληψίες είναι τα εξής: δύο παραλίες στη Βούλα (απέναντι από το Τμήμα Ασφαλείας Βούλας και απέναντι από το Δημαρχείο), στο Καβούρι (οδός Κυβέλης), στο Μεγάλο Καβούρι (στο κέντρο του τελευταίου κολπίσκου), στον Αστέρα Βουλιαγμένης, στη Λουμπάρδα, στον Αγιο Δημήτριο - Λαγονήσι, στον Αγιο Νικόλαο - Λαγονήσι, στο Πεύκο - Λαγονήσι, στην κεντρική παραλία Σαρωνίδας, στο Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας, στις Αλυκές Αναβύσσου (1ος Ναυαγοσώστης και ΔΗΚΕΑ), στο Θυμάρι, στην Πούντα Ζέζα Λαυρίου, στο Περιγιάλι και στο Καλοπήγαδο Κερατέας. Από τις αναλύσεις που έγιναν στα πιστοποιημένα εργαστήρια του ΠΑΚΟΕ προέκυψε ότι τέσσερις παραλίες είχαν υψηλή συγκέντρωση κολοβακτηριδίων πάνω από το όριο που έχει θέσει οδηγία της Ε.Ε. για την ασφάλεια των νερών κολύμβησης. Ειδικότερα, με όριο τις 250 βιώσιμες μονάδες κολοβακτηριδίων ανά 100 ml νερού, στο Καβούρι (οδός Κυβέλης) αυτές ήταν 264, στο Μεγάλο Καβούρι 380, στον Αγιο Νικόλαο - Λαγονήσι 390 και στην Κεντρική παραλία Σαρωνίδας 260. Η μικρότερη συγκέντρωση κολοβακτηριδίων καταγράφηκε στο Θυμάρι - Παλαιά Φώκαια (30 βιώσιμες μονάδες ανά 100 ml). Οι συγκεκριμένες αναλύσεις έγιναν στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποιεί το ΠΑΚΟΕ σε συνεργασία με το ΕΜΠ σε παραλίες και πόσιμο νερό σε πανελλαδικό επίπεδο, η οποία άρχισε τον Ιούνιο και θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου. Ηδη έχουν δημοσιοποιηθεί τα αποτελέσματα της έρευνας σε Αίγινα, Αγκίστρι, Πόρο, Υδρα, Σπέτσες, Σαλαμίνα, Λίμνη Βουλιαγμένης, παραλίες Ωρωπού, Ιτέα, Γαλαξίδι, Πόρτο Γερμενό και Μέγαρα, Κόρινθο έως Ξυλόκαστρο, Μαλιακό, Παγασητικό και Μεσσηνιακό Κόλπο.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Πάνω από τους 37 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Πέμπτη, 28 Ιου...

Πάνω από τους 37 βαθμούς η μέγιστη θερμοκρασία την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016

Συνεχίστηκε η ζέστη στη χώρα και την Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2016. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες καταγράφηκαν στη Σπάρτη (37.4), στη Λίνδο (37.3), στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας (37.1), στο Παρανέστι Δράμας (36.8), στους Αγίου Θεοδώρους Κορινθίας (36.6) και στα Αρφαρά μεσσηνίας (36.6).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 30°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 35°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 36°C, 4 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 35°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 34°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 35°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 33°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 30°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 35°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 31°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 33°C, 2 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 34°C, 3 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 36°C, 1 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 33°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 33°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΖΑΝΗ: 28°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 34°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 32°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 31°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 35°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑ: 34°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 33°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 35°C, 3 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 29°C, 6 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 33°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 29°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΡΟΣ: 30°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΑΤΡΑ: 32°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 28°C, 2 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΕΘΥΜΝΟ: 30°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 34°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 32°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 30°C, 6 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 30°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 31°C, 1 μποφόρ ΒΔ, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 29°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 35°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 30°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 34°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 26 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΓΕΝΙΚΑ ΚΑΛΟΣ METEONET
  Τυπική καλοκαιρινή μέρα και σήμερα στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν αυτή την ωρα απο βόρειες διευθύνσεις 4με 5bf,η θερμοκρασία στους 26,9 βαθμούς με την υγρασία στο 51%

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Γενικά καλές οι καιρικές συνθήκες στην πόλη του λαυρίου, με το μελτέμι αυτή την ωρα να πνέει στα 5με 6bf, η θερμοκρασία στους 27,5 βαθμούς με την υγρασία στο 58%

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός METEONET
  Συννεφιά με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 30-7-2016

Το Σαββάτο, 29 Ιουλίου 2016 αναμένεται αίθριος καιρός με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας κατά το μεσημέρι και απόγευμα.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 18 έως 36 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 20 έως 37, στα νησιά του Ιονίου από 23 έως 34, στα νησιά του Αιγαίου από 21 έως 34 και στην Κρήτη από 23 έως 30.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες και βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά την ημέρα στις ανατολικές ακτές έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 26 έως 35 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 19 ώρες
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
35°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Σάββατο 30/07/2016
Ώρα: 15:00
35°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 07:50 23 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 19°C
ΑΝΩΓΕΙΑ 20°C
ΜΑΥΡΟΠΗΓΗ ΚΟΖΑΝΗΣ 20°C
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 21°C
ΚΟΝΙΤΣΑ 21°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΛΙΝΔΟΣ 33°C
ΣΠΑΡΤΗ 31°C
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 31°C
ΑΜΑΡΥΝΘΟΣ 31°C
ΑΚΡΑΤΑ 31°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 05/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
1995: Ενας νεκρός από πλημμύρες στην Κέρκυρα. 2003: Ισχυρές χαλαζοπτώσεις σε περιοχές της Πέλλας και της Ελασσώνας.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 6 λεπτά