rss twitter Επισκεφθείτε την σελίδα μας στο facebook Επισκεφθείτε το κανάλι μας στο youtube μας

Το «δάμασμα» ενός τυφώνα μπορεί να τροφοδοτήσει την Ιαπωνία με εν...

Το «δάμασμα» ενός τυφώνα μπορεί να τροφοδοτήσει την Ιαπωνία με ενέργεια για 50 χρόνια

Ένας μηχανικός στην Ιαπωνία προσπαθεί να αξιοποιήσει τους καταστροφικούς τυφώνες που χτυπούν τακτικά το νησιωτικό κράτος. Ο Ατσούσι Σιμίζου σχεδίασε την πρώτη ανεμογεννήτρια τυφώνα στον κόσμο, μία συσκευή που μοιάζει με εξάρτημα από μίξερ, και έχει σκοπό να αξιοποιήσει την τεράστια ενέργεια των καταιγίδων ως μία μοναδική πηγή ανανεώσιμης ενέργειας. Σύμφωνα με τον Σιμίζου, η ενέργεια από ένα μόνον τυφώνα θα μπορούσε να τροφοδοτήσει την Ιαπωνία με ενέργεια για μισό αιώνα. Η ποσότητα της κινητικής ενέργειας που παράγεται από έναν τυφώνα είναι τεράστια. Σύμφωνα με εκτιμήσεις του Ατλαντικού Εργαστηρίου Ωκεανογραφίας και Μετεωρολογίας, ένας ισχυρός τυφώνας παράγει επίπεδα ενέργειας «που ισοδυναμούν με περίπου το 50% της παγκόσμιας ηλεκτρικής παραγωγικής ικανότητας». Το δύσκολο έργο, για το Σιμίζου και τους άλλους μηχανικούς που ενδιαφέρονται για την ενίσχυση της πράσινης ενέργειας της Ιαπωνίας, είναι να αξιοποιήσουν αποτελεσματικά αυτή την ενέργεια. Για το σκοπό αυτό, ο Σιμίζου επινόησε την Challenergy, μία ανεμογεννήτρια αρκετά ισχυρή ώστε να αντέξει τους δυνατούς ανέμους ενός τυφώνα και να συλλάβει την ενέργεια από μια τεράστια καταιγίδα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η τεχνολογία έχει ήδη λάβει εκτεταμένη κάλυψη από τον Τύπο στην Ιαπωνία, όπου πολλοί άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να παράγουν βιώσιμη ενέργεια μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011. Εάν το καταφέρουν αυτό μέσω των τυφώνων που προκαλούν τεράστιες ζημιές με ισχυρούς ανέμους και παλιρροϊκά κύματα, το όφελος θα είναι διπλό.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 13 ώρες - Αρχείο ειδήσεων

Η ατμοσφαιρική ρύπανση επηρεάζει το 92% των ανθρώπων

Εννέα στους δέκα ανθρώπους σε όλο τον κόσμο ζουν σε μέρη όπου η ρύπανση του αέρα υπερβαίνει τα όρια ασφαλείας, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε υψηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών νόσων, εγκεφαλικών επεισοδίων και καρκίνου, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας. Σύμφωνα με ένα νέο μοντέλο παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα, που χρησιμοποιεί δορυφορικά δεδομένα, καθώς και παραδοσιακές επίγειες μετρήσεις, το 92% του παγκόσμιου πληθυσμού κατοικεί σε περιοχές όπου ο αέρας έχει χαμηλότερη ποιότητα από τα όρια που έχει θέσει ο ΠΟΥ. «Η ατμοσφαιρική ρύπανση εξακολουθεί να βλάπτει σημαντικά την υγεία των πιο ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού, όπως οι γυναίκες, τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι», δήλωσε σε σχετική ανακοίνωση τύπου η Φλάβια Μπουστρέο, αναπληρώτρια γενική διευθύντρια του ΠΟΥ. «Για να είναι υγιείς οι άνθρωποι, πρέπει να αναπνέουν καθαρό αέρα από την πρώτη έως την τελευταία αναπνοή τους», πρόσθεσε. Η έκθεση του οργανισμού αναφέρει ότι περίπου τρία εκατομμύρια θάνατοι το χρόνο συνδέονται με την έκθεση σε εξωτερική ρύπανση του αέρα, σύμφωνα με στοιχεία του 2012, με σχεδόν το 90% εξ αυτών να σημειώνονται σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος. Η Κίνα, η Ινδία, η Ανατολική Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική είναι από τις περιοχές με τη χειρότερη ποιότητα αέρα στον πλανήτη. Η Βόρεια Αμερική έχει καλύτερες επιδόσεις σε σύγκριση με την Ευρώπη, κυρίως λόγω της μεγαλύτερης εξάρτησης της τελευταίας από το ντίζελ και εν μέρει λόγω των γεωργικών δραστηριοτήτων που παράγουν αμμωνία και μεθάνιο. Σύμφωνα με την ταξινόμηση του ΠΟΥ, το Τουρκμενιστάν έχει το υψηλότερο ποσοστό θανάτων που οφείλονται στη ρύπανση του ατμοσφαιρικού αέρα ανά κάτοικο, με το Τατζικιστάν, το Ουζμπεκιστάν, το Αφγανιστάν, την Αίγυπτο και την Κίνα να ακολουθούν.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Το ολλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε το κλείσιμο όλων των σταθμών άνθρ...

Το ολλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε το κλείσιμο όλων των σταθμών άνθρακα της χώρας

Το ολλανδικό κοινοβούλιο ψήφισε το κλείσιμο της βιομηχανίας άνθρακα της χώρας, προκειμένου να επιτευχθεί η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κατά 55% έως το 2030. Η ψηφοφορία, η οποία δεν είναι ακόμη δεσμευτική, προβλέπει το κλείσιμο των πέντε μονάδων παραγωγής ενέργειας από άνθρακα που λειτουργούν σήμερα στην Ολλανδία, τρεις εκ των οποίων άνοιξαν μόλις το 2015. Η δραστική μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα θα ευθυγραμμίσει τη χώρα με τους στόχους που τέθηκαν από την συμφωνία για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής στο Παρίσι τον περασμένο Δεκέμβριο, και θα θέσει ένα ισχυρό προηγούμενο μεταξύ των ευρωπαϊκών κρατών. Τα κόμματα των Φιλελευθέρων και των Εργατικών υπερψήφισαν το νομοσχέδιο με 77 ψήφους έναντι 72, στο όνομα της μείωσης των εκπομπών έως το 2030. Το κοινοβούλιο της χώρας θα κινηθεί τώρα για να τεθεί το σχέδιο σε ισχύ. Η απόφαση έρχεται αμέσως μετά την αποκάλυψη ότι οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα της χώρας αυξήθηκαν κατά 5% κατά το τελευταίο έτος, γεγονός που αποδίδεται στις τρεις νέες μονάδες άνθρακα. Το κλείσιμο όλων αυτών των μονάδων είναι η ταχύτερη και απλούστερη μέθοδος για τη δραστική μείωση των εκπομπών. «Το κλείσιμο των μεγάλων σταθμών άνθρακα, ακόμα και αν άνοιξαν πρόσφατα, είναι ο μακράν πιο αποδοτικός τρόπος για να επιτευχθούν οι στόχοι της συμφωνίας του Παρισιού, και όλες οι χώρες οφείλουν να λάβουν τέτοια φιλόδοξα μέτρα», δήλωσε η Ολλανδή βουλευτής των Φιλελευθέρων και αντιπρόεδρος του κοινοβουλίου, Στιέντγιε φαν Φελντχόφεν, στη βρετανική εφημερίδα Guardian. «Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να χρησιμοποιούμε τον άνθρακα ως τη φθηνότερη πηγή ενέργειας όταν έχει το μεγαλύτερο κλιματικό κόστος», πρόσθεσε. Οι αντίπαλοι του σχεδίου υποστηρίζουν ότι οι ολλανδικές μονάδες άνθρακα είναι καθαρότερες από εκείνες που λειτουργούν σε άλλα μέρη του κόσμου, και πιστεύουν ότι οι εκλογές του Μαρτίου θα καθυστερήσουν ή και ακυρώσουν την πρωτοβουλία.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε χθές - Αρχείο ειδήσεων

Μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 28/9/2016

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες την Τετάρτη 28/9/2016 σημειώθηκαν στη Λίνδο Ρόδου (29.3 C), στον Αρφαρά Μεσσηνίας (28.7 C) και στην Ωλένη Ηλείας (28 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Τα ψάρια τραγουδούν μαζί το ξημέρωμα και το σούρουπο, όπως τα που...

Τα ψάρια τραγουδούν μαζί το ξημέρωμα και το σούρουπο, όπως τα πουλιά

Τα ψάρια πιστεύεται ευρέως ότι είναι σιωπηλά πλάσματα, αλλά νέα στοιχεία δείχνουν ότι ορισμένα είδη ψαριών τραγουδούν μαζί στη θάλασσα. Ακριβώς όπως πολλά πουλιά, τραγουδούν καθημερινά κατά την αυγή και το σούρουπο. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Κέρτιν στο Περθ της Αυστραλίας, χρησιμοποίησαν καταγραφείς θορύβου σε διαφορετικά σημεία στα ανοικτά των ακτών του Πορτ Χέντλαντ στη Δυτική Αυστραλία και κατέγραψαν διακριτά «τραγούδια» στον ωκεανό σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ημέρας, ιδίως την αυγή και το σούρουπο, και κυρίως νωρίς την άνοιξη και στο τέλος του καλοκαιριού. «Μερικά ζεύγη τραγουδιών από την ίδια ημέρα παρουσίασαν διάφορους συνδυασμούς διαχωρισμού χρόνου και συχνότητας, ενώ άλλα εμφάνισαν μεγαλύτερη επικάλυψη», αναφέρει η έρευνα, με επικεφαλής τον Ρόμπερτ Μακώλεϋ. Παρά το γεγονός ότι τα ψάρια θεωρούνται σιωπηλά πλάσματα σε αντίθεση με θορυβώδη πουλιά και θηλαστικά, στην πραγματικότητα είναι λογικό να φέρονται ακριβώς όπως τα άλλα ζώα, αναφέρει η έρευνα. Ο ήχος έχει επίσης σημαντικό ρόλο σε μια σειρά από συμπεριφορές ψαριών, όπως οι εδαφικές διαφορές, η αναπαραγωγή και η διατροφή. Τα νυκτόβια αρπακτικά ψάρια, για παράδειγμα, χρησιμοποιούν καλέσματα ώστε να μένουν όλα μαζί, όταν κυνηγούν. Τα ψάρια που κυνηγούν κατά τη διάρκεια της ημέρας, επίσης, χρησιμοποιούν τον ήχο για να υπερασπιστούν το έδαφός τους. Η ανθρωπογενής ηχορύπανση των ωκεανών μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες για τα θαλάσσια πλάσματα. Οι θόρυβοι των πλοίων, για παράδειγμα, εμποδίζουν την ικανότητα επικοινωνίας των απειλούμενων φαλαινών.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Χαμηλές θερμοκρασίες το πρωί της Τετάρτης

Ελάχιστες θερμοκρασίες που θυμίζουν χειμώνα καταγράφηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της χώρας τις πρωινές ώρες της Τετάρτης 28/9/2016. Οι χαμηλότερες ελάχιστες θερμοκρασίες σημειώθηκαν στο Μαυρολιθάρι Φωκίδας (2 C), στη Βυτίνα (3.9 C), στο Νευροκόπι και στον Άγιο Δημήτριο Ολύμπου (4.6 C).
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

Η Πολωνία απειλεί την επικύρωση της συμφωνίας του ΟΗΕ για το κλίμ...

Η Πολωνία απειλεί την επικύρωση της συμφωνίας του ΟΗΕ για το κλίμα από την ΕΕ

Η Πολωνία απαιτεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση να προστατεύσει τα σχέδιά της για την κατασκευή νέων σταθμών παραγωγής ενέργειας με καύση άνθρακα, προκειμένου να μην καθυστερήσει την επικύρωση της συμφωνίας του Παρισιού για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής. Σε επιστολή προς τους ευρωπαίους ομολόγους του, ο υπουργός Περιβάλλοντος της Πολωνίας Γιαν Σίσκα δήλωσε ότι η πολωνική κυβέρνηση αναμένει από την ΕΕ να αναγνωρίσει την ειδική οικονομική ανάγκη της χώρας να κατασκευάσει νέες μονάδες άνθρακα και να μεταφέρει πιστώσεις άνθρακα από το Πρωτόκολλο του Κιότο, προκειμένου να επιτύχει τους στόχους μείωσης των εκπομπών.Ο Επίτροπος Κλίματος της Κομισιόν Μιγκέλ Αρίας Κανιέτε είχε προηγουμένως δηλώσει ότι η ΕΕ θα επικυρώσει τη συνθήκη στις αρχές Οκτωβρίου, ακολουθώντας χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα. Παρά τη συμβολική προθεσμία του Οκτώβρη, οι ιθύνοντες της ΕΕ επιθυμούν να έχουν επικυρώσει τη συνθήκη πριν από την έναρξη των επόμενων σημαντικών συνομιλιών για το κλίμα το Νοέμβριο. Οι υπουργοί περιβάλλοντος της ΕΕ θα συναντηθούν σε μια έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλλες, στις 30 Σεπτεμβρίου, ώστε να λάβουν την απόφαση για την επικύρωση. Η απόφαση για την επικύρωση απαιτεί ομοφωνία, αλλά ο Σίσκα κατέστησε σαφές ότι η στήριξη της Πολωνίας θα γίνει μόνο υπό όρους «που λαμβάνουν υπόψη την ιδιαιτερότητα της πολωνικής οικονομίας». «Η Πολωνία είναι μια χώρα πλούσια σε πηγές ενέργειας και η ενεργειακή της ασφάλεια, με βάση τους δικούς της πόρους όπως ο λιγνίτης, είναι το θεμέλιο της οικονομίας της και της αειφόρου ανάπτυξης. Επιπλέον, η Πολωνία αντιμετωπίζει την ανάγκη ανάπτυξης νέων ενεργειακών σταθμών, καθώς έχει να ικανοποιήσει την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια και να αντικαταστήσει παλαιότερους και λιγότερο αποτελεσματικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας», αναφέρει ο υπουργός στην επιστολή του. Άλλες παραχωρήσεις που ζητά ο Πολωνός υπουργός περιλαμβάνουν τη δυνατότητα προσμέτρησης του άνθρακα που απορροφούν τα δάση και τα ξύλινα κτίρια, καθώς και της χρήσης δέντρων για παραγωγή βιομάζας. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΕΕ έχει δεσμευτεί να μειώσει έως το 2030 τις εκπομπές της κατά 40% σε σχέση με τα επίπεδα του 1990. Οι κανόνες της ΕΕ αναγνωρίζουν ότι το ΑΕΠ πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν για τον ορισμό των εθνικών στόχων.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν - Αρχείο ειδήσεων

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 22°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 21°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 20°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 18°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 16°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΒΟΛΟΣ: 17°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 19°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 20°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 19°C, 1 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 14°C, 1 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΒΑΛΑ: 17°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 20°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 17°C, 2 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 20°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΕΡΚΥΡΑ: 19°C, 1 μποφόρ B, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗ: 14°C, 1 μποφόρ Α, ΑΡΑΙΗ ΣΥΝΝΕΦΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 20°C, 2 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 21°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 21°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 18°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΡΙΣΑ: 15°C, 1 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΗΜΝΟΣ: 19°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 18°C, 2 μποφόρ BA, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΚΟΝΟΣ: 21°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 20°C, 2 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 21°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 21°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 19°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΟΡΑΤΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 17°C, 1 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 21°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΟΔΟΣ: 23°C, 3 μποφόρ Δ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΑΜΟΣ: 21°C, 3 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 22°C, 4 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΚΥΡΟΣ: 20°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗ: 16°C, 1 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑ: 11°C, 0 μποφόρ ΑΠΝΟΙΑ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΛΚΙΔΑ: 17°C, 1 μποφόρ ΝΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 21°C, 1 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΙΟΣ: 19°C, 2 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός METEONET
  Αίθριος με την θερμοκρασία στους 20 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 19 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Χωρίς καμία μεταβόλη ο καιρός και σήμερα στην πόλη του λαυρίου,με τους ανέμους να πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι,η θερμοκρασία αυτή την ωρα στους 18,2 βαθμούς με την υγρασία στο 63%

  Καταχωρήθηκε πριν 21 ώρες
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Γενικά καλές καιρικές συνθήκες σήμερα στην πόλη του λαυρίου,με τους βόρειους ανέμους να πνέουν μέτριοι,η θερμοκρασία στους 20 βαθμούς με την υγρασία στο 67%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ-ΒΟΡΕΙΟΙ ΑΝΕΜΟΙ METEONET
  Οι βόρειοι άνεμοι που η ένταση τους φτάνει και τα 6bf ,είναι το κύριο χαρακτηρηστικό του καιρόυ στην πόλη του λαυρίου,η θερμοκρασία αυτή την ωρα στους 19,4 βαθ μούθς με την υγρασία στο 60%

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΛΑΥΡΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ- ΑΙΘΡΙΟΣ METEONET
  Καλοκαιρινό το σκηνικό του καιρού και σήμερα στην πόλη του λαυρίου, με τους ανέμους να εξακολουθούν να πνέουν απο βόρειες βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι, η θερμοκρασία στους 19,8 βαθμούς με την υγρασία στο 68%

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 1-10-2016

Καλοκαιρινές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν σε ολόκληρη τη χώρα το Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2016. Τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Βόρεια Ελλάδα μετά το μεσημέρι, ενώ τις πρωινές και βραδινές στα ηπειρωτικά θα σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 25 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 9 έως 28, στην Κεντρική Ελλάδα από 10 έως 29 βαθμούς, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 12 έως 27, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 12 έως 31 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 15 έως 28 βαθμούς, με τις μέγιστες στα Δωδεκάνησα να φτάνουν στους 29 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα τοπικά στα νότια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές κυρίως διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ.

Στην Αττική θα επικρατήσει καλός και ζεστός καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 17 έως 30 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις, ενώ νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα ενδέχεται να είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 15 έως 26 βαθμούς.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 13 ώρες
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2016 - ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
21°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Σάββατο 1/10/2016
Ώρα: 09:00
19°
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Χάρτης παραλιών Εργαλεία
ΜΕΘΩΝΗ 04:05 21 μg/m3
Πατήστε εδώ για να δείτε διαγράμματα συγκέντρωσης σκόνης

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΦΛΩΡΙΝΑ 11°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 11°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 11°C
ΚΑΣΤΟΡΙΑ 12°C
ΒΟΥΡΓΑΡΕΛΙ ΑΡΤΑΣ 12°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΚΑΣΤΕΛΛΟΡΙΖΟ 26°C
ΡΟΔΟΣ 23°C
ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ 23°C
ΑΜΟΡΓΟΣ 23°C
ΒΑΪ 23°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 06-10/09/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09/2016 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016
κλικ για δείτε: Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ 06-10/09/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 09/2016 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2016
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2005: Ισχυρές βροχές στη Μακεδονία με 96 χιλιοστά βροχής στην Καβάλα. Πλημμύρες στη Χαλκιδική.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 8 ώρες