rss twitter Επισκευτείτε την σελίδα μας στο facebook

Μέγιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή 29/0...

Μέγιστες θερμοκρασίες την Παρασκευή 29/08

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες την την Παρασκευή 29/08/2014 κατεγράφησαν στις περιοχές: Αρφαρά Μεσσηνίας 37 βαθμοί, Αιτωλικό 36.5 βαθμοί, Ζίτσα Ιωαννίνων 36,3 βαθμοί, Σπάρτη 36 βαθμοί, Άρτα 35.8 βαθμοί, Μοίρες Ηρακλείου 35.3 βαθμοί, Ρωμανός Πατρών και Κρανίδι 35.1 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε πριν 16 ώρες

Η πρωτοκαθεδρία της Κίνας στην ηλιακή εν...

Η πρωτοκαθεδρία της Κίνας στην ηλιακή ενέργεια σύντομα θα είναι αδιαφιλονίκητη

Η Κίνα ελαττώνει την εξάρτησή της από τον άνθρακα και στρέφεται στην ηλιακή ενέργεια με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Η χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας παγκοσμίως προσέθεσε 3,3 γιγαβάτ δυναμικότητας σε ηλιακή ενέργεια από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούνιο, ποσότητα η οποία είναι διπλάσια από αυτή στο αντίστοιχο περσινό διάστημα. Αξίζει να σημειωθεί πως τα 3,3 γιγαβάτ αποτελούν το ισοδύναμο ολόκληρης της δυναμικότητας ηλιακής ενέργειας της Αυστραλίας, μίας από τις χώρες με τη μεγαλύτερη ηλιοφάνεια. Η συνολική δυναμικότητα ηλιακής ενέργειας της Κίνας έφτασε πρόσφατα τα 23 γιγαβάτ και αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα στον κόσμο πίσω από τα 36 γιγαβάτ της Γερμανίας. Στόχος της κυβέρνησης της Κίνας είναι να ξεπεράσει το όριο αυτό έως το 2015. Ο σημαντικότερος λόγος πίσω από αυτή την πρωτοβουλία είναι οι δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες που επικρατούν στην Κίνα, κυρίως λόγω της μόλυνσης της ατμόσφαιρας από οχήματα και σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ορυκτά καύσιμα. Εξάλλου και η Ιαπωνία ακολουθεί τα ίδια βήματα για παρόμοιους λόγους, μετά την καταστροφή στη Φουκουσίμα το 2011. Σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του ομίλου Hanergy, η Κίνα αύξησε τις φωτοβολταϊκές τις εγκαταστάσεις κατά 232 τοις εκατό από το 2012 ως το 2013. Στο ίδιο χρονικό διάστημα, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία και η Ιταλία, εμφάνισαν πτώση έως και 50 τοις εκατό. Η Κίνα πλέον χρηματοδοτεί τη βιομηχανία ηλιακής ενέργειας με 23,5 δισεκατομμύρια δολάρια, ποσό ισοδύναμο με τις επενδύσεις από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες μαζί, αναφέρει η έκθεση. Οι επιθετικές επενδύσεις της Κίνας οδήγησαν σε σημαντική υποχώρηση των παγκοσμίων τιμών, αλλά και στην περιθωριοποίηση μη ανταγωνιστικών κατασκευαστών ηλιακών πάνελ, προκαλώντας την αγανάκτηση κυρίως Ευρωπαίων και Αμερικανών κατασκευαστών, που καλούν για την εφαρμογή επιπλέον δασμών για την εισαγωγή κινεζικών φωτοβολταϊκών κυττάρων. Η δυνατότητα της Κίνας να προσφέρει σημαντικές ελαφρύνσεις και ανταγωνιστικές τιμές πολύ πέρα από τις δυνατότητες τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης όσο και των ΗΠΑ, σε συνδυασμό με το ισχυρό κίνητρο που επιβάλλει η ακραία περιβαλλοντική κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας, υποδεικνύουν πως για τις επόμενες αρκετές δεκαετίες η Κίνα θα αποτελεί τον πρωτοπόρο και το κέντρο της βιομηχανίας της ηλιακής ενέργειας.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 27/08/...

Μέγιστες θερμοκρασίες την Τετάρτη 27/08/2014

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες την Τετάρτη 27/08/2014 κατεγράφησαν στις περιοχές: Λάρισα 38.3 βαθμοί, Αρφαρά Μεσσηνίας 37.2 βαθμοί, Πολύδροσο 36.8 βαθμοί, Τρίκαλα και Μακρακώμη Φθιώτιδας 36.7 βαθμοί, Γρεβενά 36.6 βαθμοί, Λευκοχώρι Φθιώτιδας 36.2 βαθμοί, Ζίτσα Ιωαννίνων και Αμφίκλεια 36,1 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 2 μέρες πριν

Η κλιματική αλλαγή απειλεί και τον καφέ

Ο καφές αποτελεί ένα από τα προϊόντα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση παγκοσμίως, όμως σύμφωνα με ειδικούς απειλείται σοβαρά από την κλιματική αλλαγή. Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν 125 διαφορετικά ήδη καφέ, μόνο δύο εξ αυτών χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του ροφήματος. Αυτή η χαμηλή γενετική ποικιλότητα, σε συνδυασμό με την αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας, αυξάνει τον κίνδυνο μολύνσεων των φυτών από επιβλαβείς οργανισμούς και ασθένειες. Η παγκόσμια βιομηχανία καφέ υστερεί μόνο της βιομηχανίας πετρελαίου όσον αφορά τη συνολική εμπορευματική αξία, ενώ απασχολεί σχεδόν 25 εκατομμύρια εργαζομένους σε όλο τον κόσμο, κυρίως σε αναπτυσσόμενα κράτη με τροπικό κλίμα. Σε μέρη όπως η Αιθιοπία, γενέτειρα του καφέ, η άνοδος της θερμοκρασίας έχει ήδη αρχίσει να υποβαθμίζει την ποιότητα των φυτειών και να αλλοιώνει τη γεύση του καφέ. Εξάλλου, τα τελευταία έξι χρόνια, οι φυτείες της Κεντρικής Αμερικής υποφέρουν από επιδημίες μύκητα. Ο μύκητας, που αποκαλείται «σκουριά» από τους ντόπιους, ευνοείται από την αύξηση των βροχοπτώσεων κυρίως στον Παναμά και το Ελ Σαλβαδόρ και απειλεί να εξοντώσει έως και το 40 τοις εκατό όλων των φυτειών, σύμφωνα με επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Τέξας. Για την αντιμετώπιση αυτών των προκλήσεων, ερευνητές των Βασιλικών Βοτανικών Κήπων του Λονδίνου αναπτύσσουν ένα δίκτυο συστημάτων παρακολούθησης στη νότια Αιθιοπία, με στόχο την καλύτερη κατανόηση των επιδράσεων του μεταβαλλόμενου κλίματος στις φυτείες καφέ. «Το περιβάλλον θα είναι πολύ διαφορετικό το 2080», δήλωσε ο Τζάστιν Μόουτ, μέλος της ερευνητικής ομάδας. «Ωστόσο έχουμε χρόνο, και με την απόκτηση των κατάλληλων πληροφοριών θα μπορέσουμε να αποφασίσουμε αν πρέπει να φροντίσουμε τις φυτείες εκεί που βρίσκονται ή αν θα πρέπει να τις μεταφέρουμε σε πιο φιλικές τοποθεσίες», πρόσθεσε. Παράλληλα, η επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημίου του Τέξας, σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα του μύκητα στην Κεντρική Αμερική, αναπτύσσοντας γενετικά τροποποιημένους σπόρους καφέ που θα είναι ανθεκτικοί στο συγκεκριμένο μύκητα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 3 μέρες πριν

Υψηλές θερμοκρασίες στη Νότια Ελλάδα

Στα νοτιότερα τμήματα της χώρας σημειώθηκαν οι υψηλότερες μέγιστες θερμοκρασίες τη Δευτέρα 25/08/2014. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι υψηλότερες μέγιστες κατεγράφησαν στις περιοχές: Λίνδος Ρόδου 38.6 βαθμοί, Σπάρτη 38.2 βαθμοί, Καλαμάτα και Αρφαρά Μεσσηνίας 37.7 βαθμοί, Παλαιόχωρα Χανίων 37.6 βαθμοί, Μοίρες Ηρακλείου 37.5 βαθμοί, Άργος και Άγιοι Θεόδωροι Κορινθίας 37.2 βαθμοί Κελσίου.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

Πυρκαγιά στα Ζερμπίσια Μεσσηνίας

Πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Ζερμπίσια Μεσσηνίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 46 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 16 άτομα πεζοπόρο τμήμα, δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

Η αύξηση του αριθμού των πτήσεων θα αναι...

Η αύξηση του αριθμού των πτήσεων θα αναιρέσει την όποια μείωση εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα

Οι προσπάθειες μείωσης εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα από την αεροπορική βιομηχανία θα αντισταθμιστούν από την αναμενόμενη αύξηση του ετήσιου αριθμού επιβατών, σύμφωνα με νέα έρευνα. Η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον εκτιμά σε πρόσφατη δημοσίευση πως ο μόνος άμεσος τρόπος να μειωθούν οι εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι η ετήσια αύξηση της τιμής των αεροπορικών εισιτηρίων κατά 1,4 τοις εκατό, παρά το γεγονός ότι κάτι τέτοιο είναι αντίθετο με την παρούσα τάση μείωσης της τιμής αεροπορικών ναύλων. Από το 1979 έως το 2012 οι τιμές εισιτηρίων των εγχώριων πτήσεων μειώθηκαν κατά 1,3 τοις εκατό το χρόνο, ενώ οι τιμές για τις διεθνείς πτήσεις μειώθηκαν κατά 0,5 τοις εκατό ετησίως από το 1990 ως το 2012, σύμφωνα με τον καθηγητή Τζον Πρέστον, επικεφαλής της έρευνας. Η προτεινόμενη άνοδος της τιμής των εισιτηρίων εκτιμάται πως θα περιορίσει την αυξανόμενη παγκόσμια ζήτηση σε ικανοποιητικό βαθμό, ώστε να μην αυξηθεί περαιτέρω η εκπομπή αερίων του θερμοκηπίου. Οι ερευνητές αναγνωρίζουν πως η πρότασή τους θα προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις τόσο από την αεροπορική βιομηχανία όσο και από διάφορες κυβερνήσεις, και υπογραμμίζουν την ανάγκη ύπαρξης ενός διεθνούς ρυθμιστικού οργανισμού με τη δυνατότητα να επιβάλει τέτοια μέτρα. «Ο Οργανισμός Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας των Ηνωμένων Εθνών δεν έχει την απαραίτητη νομική εξουσία ώστε να επιβάλει τη συμμόρφωση στα απαιτούμενα μέτρα», δήλωσε ο καθηγητής Ίαν Γουίλιαμ, επικεφαλής του Κέντρου Περιβαλλοντικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Σαουθάμπτον. «Η βιομηχανία θα συνεχίσει να επιδιώκει τρόπους εξοικονόμησης καυσίμων και βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς του, όμως εντωμεταξύ άλλα απαραίτητα μέτρα, όπως διεθνείς συμφωνίες και σχέδια δράσης, χρειάζονται πολιτική ηγεσία σε παγκόσμιο επίπεδο», πρόσθεσε.
ΠΗΓΗ
Kαταχωρήθηκε 4 μέρες πριν

 • ΑΓ.ΝΙΚΟΛΑΟΣ: 27°C, 6 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ: 30°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗ: 27°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΓΟΣ: 29°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΑΡΤΑ: 32°C, 2 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΒΟΛΟΣ: 26°C, 2 μποφόρ BA, ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 29°C, 3 μποφόρ N, ΚΑΘΑΡΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ: 26°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: 28°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΙΩΑΝΝΙΝΑ: 28°C, 3 μποφόρ Δ, ΑΣΘΕΝΗΣ ΒΡΟΧΗ ΚΑΒΑΛΑ: 28°C, 2 μποφόρ NA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ: 33°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗ: 27°C, 3 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΑ - ΤΖΙΑ: 26°C, 6 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΕΡΚΥΡΑ: 30°C, 3 μποφόρ ΝΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΖΑΝΗ: 25°C, 2 μποφόρ N, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΚΟΡΙΝΘΟΣ: 28°C, 4 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΥΘΗΡΑ: 27°C, 5 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΚΩΣ: 29°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΛΑΜΙΑ: 28°C, 2 μποφόρ BA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΑΡΙΣΑ: 28°C, 2 μποφόρ Α, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΛΗΜΝΟΣ: 25°C, 6 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ: 31°C, 4 μποφόρ Α, ΚΑΘΑΡΟΣ ΜΥΚΟΝΟΣ: 26°C, 6 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗ: 30°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΝΑΞΟΣ: 26°C, 6 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΡΟΣ: 26°C, 6 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΠΑΤΡΑ: 32°C, 3 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 24°C, 2 μποφόρ BA, ΚΑΘΑΡΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟ: 26°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΡΟΔΟΣ: 31°C, 4 μποφόρ Δ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΜΟΣ: 31°C, 5 μποφόρ ΒΔ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ: 27°C, 6 μποφόρ ΒΔ, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΣΚΥΡΟΣ: 25°C, 6 μποφόρ B, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΤΡΙΠΟΛΗ: 27°C, 2 μποφόρ Α, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΦΛΩΡΙΝΑ: 25°C, 2 μποφόρ NA, ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΑΛΚΙΔΑ: 27°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ ΧΑΝΙΑ: 26°C, 4 μποφόρ B, ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ ΧΙΟΣ: 28°C, 5 μποφόρ B, ΚΑΘΑΡΟΣ Χάρτες επικράτειας για όλες τις ώρες πρόγνωσης
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Αττικής
 • Παρατηρήσεις καιρού από τους σταθμούς Κεντρικής Ελλάδος
 • Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αραιή συννεφιά με την θερμοκρασία στους 22 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε πριν 2 ώρες
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  ΔΟΪΡΑΝΗ ΚΙΛΚΙΣ- ΝΕΦΕΛΩΔΗΣ METEONET
  Νεφελώδης καιρός σήμερα στην περιοχή της δοϊράνης,οι ανεμοι ασθενείς απο διάφορες διευθύνσεις , η θερμοκρασία στους 25 βαθμούς , με την υγρασία στο 46%

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΠΑΤΣΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Iωάννινα: Ζέστη με υγρασία METEONET
  Ζέστη σε συνδιασμό με υγρασία, με σχετική άπνοια και τη θερμοκρασία στους 32 βαθμούς κελσίου, ενώ την αίσθηση της ζέστης περισσότερη λόγω της υγρασίας.

  Καταχωρήθηκε χθές
  ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 25 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 2 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

  Κολινδρός Πιερίας METEONET
  Αίθριος καιρός με την θερμοκρασία στους 22 βαθμούς.

  Καταχωρήθηκε 3 μέρες πριν
  ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
  ΔΙΚΤΥΟ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΤΩΝ

 • UV map of Greece ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΚΡΗΤΗ ΚΑΡΠΑΘΙΟ ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΥ ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ ΔΥΤΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΕΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΑΙΓΑΙΟ ΚΕΡΚΥΡΑ ΗΠΕΙΡΟΣ- ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ - ΑΝΑΤ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΡΕΣΠΩΝ ΒΟΡΕΙΑ-ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗ
Γενική πρόγνωση καιρού για Σάββατο 30-8-2014

Παροδικά αυξημένες νεφώσεις, με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες στη δυτική και βορειοδυτική χώρα, και εντονότερα φαινόμενα στα ορεινά, περιμένουμε το Σάββατο 30 Αυγούστου 2014.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 30 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 30 στην Κεντρική Ελλάδα, από 18 έως 34 βαθμούς στη Δυτική και Νότια Ελλάδα και από 20 έως 27 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα και στις νότιες ακτές της Κρήτης οι μέγιστες θα φτάσουν στους 34 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα ανατολικά και βόρεια οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις, 6 με 7 μποφόρ, και πιθανόν πρόσκαιρα στα αντολικά θυελλώδεις 8 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Παροδικές νεφώσεις περιμένουμε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες κυρίως διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ.

ΦΩΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ: SpellCast Feeds logo
Καταχωρήθηκε: πριν 20 ώρες
30°
φωτορεαλιστική πρόγνωση για: σήμερα
Σάββατο 30/08/2014
Ώρα: 15:00
28°
Ενημέρωση
ΑΡΘΡΑ
Συμβουλές αντιμετώπισης κεραυνών, το φαινόμενο της ομίχλης, οδηγίες προστασίας από τον ήλιο κ.α.
ΑΤΛΑΝΤΑΣ ΝΕΦΩΝ
Φωτογραφικός άτλαντας και περιγραφή όλων των τύπων νεφών
ΚΛΙΜΑΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Μηνιαία μετεωρολογικά δελτία, αναφορές μεγίστων και ελαχίστων θερμοκρασιών, κλιματικά δεδομένα για πόλεις της Ελλάδας κ.α.
ΚΑΙΡΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ
Το meteo.gr κατέγραψε τα έντονα καιρικά επεισόδια που επηρέασαν την χώρα μας από το 2001 και μετά.
ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΙΚΟ ΛΕΞΙΚΟ
Θησαυρός μετεωρολογικών όρων, όπως βαρομετρικό χαμηλό, αντικυκλώνας, αεροχείμαρρος κ.α.
ΕΡΓΑΛΕΙΑ
Υπολογισμός ανατολής, δύσης και διάρκειας ημέρας, μετατροπέας ανέμου και Θερμοκρασίας
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στην ενότητα αυτή παρουσιάζουμε θέματα γενικότερης αστρονομίας αλλά και κάποια θέματα που σχετίζονται με τον καιρό στους πλανήτες.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΣΗΜΕΙΟΥ
Επιλογή σημείου πρόγνωσης με γεωγραφικές συντεταγμένες.
Διάβασε όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ στο news.gr
Ξετρυπώνει τις Προσφορές
Χάρτης METEONET Χάρτης UV
Ιστιοπλοϊκοί χάρτες Πρόγνωση Ύψους Κύματος
Χάρτης Κεραυνών Κάμερες Πεντέλης
Χάρτης Αττικής Χάρτης Ευρώπης
Bing Maps Εργαλεία
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 20°C
ΜΕΤΣΟΒΟ 21°C
ΣΤΕΝΗ ΕΥΒΟΙΑΣ 21°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 22°C
ΚΟΝΙΣΚΟΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ 22°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΤΥΜΠΑΚΙ 34°C
ΛΙΝΔΟΣ 34°C
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 33°C
ΣΠΑΡΤΗ 33°C
ΑΓΡΙΝΙΟ 33°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2014 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2014 ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2014
κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 08/2014 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 07/2014 κλικ για δείτε: ΜΗΝΙΑΙΑ ΠΡΟΓΝΩΣΗ 06/2014
ΣΑΝ ΣHΜΕΡΑ
2008: Ισχυρές καταιγίδες στα Χανιά, με 63 χιλιοστά βροχής στις Βρύσες Χανίων. 2009: Ισχυρές καταιγίδες στην Κέρκυρα με 40 χιλιοστά βροχής.
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων πριν 2 ώρες Η310513