Δευτέρα  25  Μαΐου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:07  Δύση Ηλίου - Sunset 20:37 - Διάρκεια ημέρας: 14 ώρες, 29 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH A
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Στα ανατολικά και βόρεια τα σημαντικότερα φαινόμενα της Δευτέρας 23/03

Επιμέλεια: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος

ΕΑΑ – Πεντέλη, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, 21:15

Βροχές στα πεδινά και χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο συνθέτουν το σκηνικό του καιρού τη Δευτέρα 23/03/2020. Τα εντονότερα φαινόμενα όπως αναμενόταν εκδηλώνονται στα ανατολικά και βόρεια διαμερίσματα της χώρας. Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη υετού (βροχοπτώσεις/χιονοπτώσεις) έως τις 21:15 το βράδυ.

Καιρός για να «μείνουμε σπίτι» - Βροχερή η νέα εβδομάδα

Σύνταξη άρθρου: Στρ. Βουγιούκας, Κ. Λαγουβάρδος
ΕΑΑ – Πεντέλη, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, 10:00 

Νεφώσεις καλύπτουν τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια τμήματα της χώρας το πρωί της Δευτέρας 23/03, όπως φαίνεται στην εικόνα του μετεωρολογικού δορυφόρου.

Παράλληλα βροχές εκδηλώνονται κατά τόπους, με τα εντονότερα φαινόμενα έως τις 09:30 το πρωί να εντοπίζονται στο Άγιον Όρος. Κατά τη διάρκεια της ημέρας οι βροχές θα συνεχιστούν, θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, ενώ τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε ημιορεινά τμήματα (και πόλεις) της Δυτικής Μακεδονίας, όπου ήδη το πρωί της Δευτέρας χιονίζει κατά τόπους. Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η κατανομή του ολικού υετού (βροχές / καταιγίδες / χιονοπτώσεις) στη χώρα έως το βράδυ της Δευτέρας 23/03.

Βροχές και πιθανόν καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν τις απογευματινές κυρίως ώρες στο νομό Αττικής και στην πόλη της Αθήνας, όπως φαίνεται στον προγνωστικό χάρτη.

Σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, την Τρίτη 24/03 τα φαινόμενα θα είναι περιορισμένα, αλλά από τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 25/03 ένα νέο βαρομετρικό χαμηλό θα προκαλέσει έντονο κύμα κακοκαιρίας.
Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 9°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 10°C
ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ 11°C
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 12°C
ΘΕΟΔΩΡΙΑΝΑ 12°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΑΙΓΙΝΑ 22°C
ΝΟΤΙΑ ΠΡΟΑΣΤΙΑ 22°C
ΛΕΝΤΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 22°C
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΟ 21°C
ΡΟΔΟΣ 21°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: 08:43