Σημαντικές βροχές σημειώθηκαν την Πέμπτη 19/11 στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr. Όπως φαίνεται και στο πίνακα που ακολουθεί, στην Ασή Γωνιά Χανίων και στο Δαμαρίωνα Νάξου, έως το απόγευμα, καταγράφηκαν 58 χιλιοστά βροχής.
Ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι επικράτησαν στο Αιγαίο. Στην Παξιμάδα Καρύστου η ισχυρότερη ριπή ήταν ίση με 98 χλμ/ώρα. Στο σχετικό πίνακα παρουσιάζονται οι 8 σταθμοί που κατέγραψαν τις ισχυρότερες ριπές έως το απόγευμα της Πέμπτης 19/11.
Αποκομμένο βαρομετρικό χαμηλό πάνω από το Αιγαίο θα προκαλέσει την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο κατά το διήμερο Πέμπτη 19/11 – Παρασκευή 20/11. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, βροχές και καταιγίδες αναμένονται την Πέμπτη 19/11 στην Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο και στο Αιγαίο. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στις Κυκλάδες, στα Δωδεκάνησα και στην Κρήτη θα παρουσιάσουν ενίσχυση. Την Παρασκευή 20/11 βροχές θα σημειωθούν στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Ανατολική Πελοπόννησο καθώς και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, ενώ καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα. Πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει στα Νότια Δωδεκάνησα. Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζεται η ολική βροχόπτωση που αναμένεται έως το βράδυ της Παρασκευής 20/11 καθώς και οι περιοχές όπου αναμένονται τα ισχυρότερα φαινόμενα την Πέμπτη 19/11 και την Παρασκευή 20/11.
Ισχυροί έως θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι (6-8 μποφόρ) θα επικρατήσουν στο Αιγαίο ενώ στο Ιόνιο οι ανατολικών διευθύνσεων άνεμοι δεν θα ξεπερνούν τα 5 και τοπικά τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 17-19 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά, τους 14-16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και τους 15-18 στις νησιωτικές περιοχές.
Αϊβαλί | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 4°C |
Πρίλεπ | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | -4°C |
Κωνσταντινούπολη | ΑΣΘΕΝΗΣ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ | 1°C |
Παμπόροβο | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | -10°C |
Πέτριτς | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 0°C |
ΜΕΘΩΝΗ | 08:05 | 26 μg/m3 |
|
|
μετεωρολογικοί
σταθμοί |
χάρτες κεραυνών
|
meteonow
|
κάμερες
|
ο καιρός στην Ευρώπη
|
ο καιρός
στον κόσμο |
ιστιοπλοϊκοί
χάρτες |
χάρτες
κύματος |
χάρτης
παραλιών |
χάρτες σκόνης
|
χάρτες
UV |
Ανεμολόγιο
|
ΝΕΑΠΟΛΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ | 08:40 | ΒΡΟΧΗ |
ΤΖΕΡΜΙΑΔΩΝ | 08:40 | ΧΙΟΝΙ |
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΛΙΜΑΝΙ | 08:40 | ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΗ |
ΦΙΝΟΚΑΛΙΑ ΛΑΣΙΘΙΟΥ | 08:40 | ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΗ |
ΣΗΤΕΙΑ | 08:40 | ΙΣΧΥΡΗ ΒΡΟΧΗ |
ΗΡΑΚΛΕΙΟ-ΔΥΤΙΚΑ | 08:40 | ΨΙΧΑΛΕΣ |
ΗΡΑΚΛΕΙΑ ΚΥΚΛΑΔΩΝ | 08:40 | ΨΙΧΑΛΕΣ |
ΒΕΣΣΑ ΧΙΟΥ | 08:40 | ΧΙΟΝΙ |
ΑN. ΣΤΕΡΕΑ-ATTIKH | 1.5 |
ΑΝΑΤ. ΚΡΗΤΗ | 1.2 |
ΑΝΑΤ. ΚΥΚΛΑΔΕΣ | 1.5 |
ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ | 1.5 |
ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ | 1.2 |
Αμστερνταμ | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 3°C |
Βαρκελώνη | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 6°C |
Βαρσοβία | ΧΙΟΝΙ | -13°C |
Βελιγράδι | ΧΙΟΝΙ | -4°C |
Βιέννη | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | -3°C |
Βουδαπέστη | ΧΙΟΝΙ | -4°C |
Βουκουρέστι | ΣΥΝΝΕΦΙΑΣΜΕΝΟΣ | -6°C |
Βρυξέλλες | ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 4°C |
Γενεύη | ΧΙΟΝΙ | 0°C |
Δουβλίνο | ΛΙΓΑ ΣΥΝΝΕΦΑ | 2°C |
Antananarivo | Madagascar | 26°C |
Boston | United States | 3°C |
Budapest | Hungary | -4°C |
Fairbanks | United States | -17°C |
Hobart | Australia | 19°C |
Honolulu | United States | 25°C |
Mexico City | Mexico | 13°C |
N'djamena | Chad | 16°C |
Nassau | Bahamas | 19°C |
New York | United States | 3°C |
2007: -6 βαθμοί ελάχιστη θερμοκρασία στο Τζερμιάδων Λασηθίου. 2011: Ισχυρές βροχές στο νομό Χανίων, με 140 χιλιοστά βροχής στη Σαμαριά. |