Πέμπτη  13  Αυγούστου    Ανατολή Ηλίου - Sunrise 06:38  Δύση Ηλίου - Sunset 20:20 - Διάρκεια ημέρας: 13 ώρες, 41 λεπτά   |       English version  IN ENGLISH A
meteo.gr Ο ΚΑΙΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Λίγα λόγια για τον καύσωνα

  • Η σωστή ενημέρωση προστατεύει: από την αρχή της εβδομάδας δώσαμε ειδοποιήσεις για τον επερχόμενο καύσωνα, βοηθώντας έτσι τους πολίτες να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.
  • Η ενημέρωση υποστηρίχθηκε και από ειδική σήμανση μέσα στον πίνακα των προγνώσεων, ώστε να τονιστεί η σοβαρότητα της κατάστασης, με αναδυόμενη ειδοποίηση όπως δίνεται παρακάτω. Στην ειδοποίηση αυτή δίνονταν και συμβουλές από ιατρούς για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

 

  • Το πυκνό δίκτυο των μετεωρολογικών μας σταθμών (~350 σταθμοί) προσέφερε σε πραγματικό χρόνο την ενημέρωση των πολιτών για τις συνθήκες στην περιοχή τους και επέτρεψε να αναδειχθεί για μία ακόμα φορά η μικροκλιματολογία της κάθε περιοχής αλλά και η σημασία του ίδιου του δικτύου. Πολλές δημοσιογραφικές ιστοσελίδες αναμετάδωσαν τις πληροφορίες αυτές, τις ευχαριστούμε, ιδιαίτερα δε αυτές που ανέφεραν την πηγή.
  • Για πρώτη φορά, χρησιμοποιήσαμε αυτοκινούμενο σταθμό (Meteo On Wheels-MOW) ώστε να καταγράψουμε τις συνθήκες θερμοκρασίας και υγρασίας στο επίπεδο δρόμου μέσα στην Αθήνα. Τα αποτελέσματα των μετρήσεων αυτών όπως και αυτών που θα ακολουθήσουν είναι πολύ χρήσιμα ώστε να αποτυπώσουμε με ακρίβεια τις συνθήκες που βιώνουν οι πολίτες μέσα σε μια μεγάλη πόλη.

 

Ευχαριστούμε τους παρακάτω συναδέλφους για την υποστήριξη της  συνεχούς ενημέρωσης, τόσο μέσω της σελίδας μας, όσο και μέσω του facebook και  twitter: Α, Καραγιαννίδη, Σ. Ντάφη, Ι. Κωλέτση, Σ. Βουγιούκα, Θ. Γιάνναρο. Ευχαριστούμε την ομάδα του meteo on wheels-MOW: Α. Μπεζέ, Β. Βαφειάδη και Ν. Κοπανιά και φυσικά τον Α. Μούστρη και Γ. Πέτρου από την Μediamax  για την υποστήριξη της σελίδας.

Κ. Λαγουβάρδος-Β. Κοτρώνη

ΕΑΑ-Πεντέλη

 

Ακολουθεί βίντεο, με επιμέλεια του συνεργάτη μας Σταύρου Ντάφη, με μια πρώτη αποτίμηση του κύματος καύσωνα που επηρέασε τη χώρα μας το τελευταίο τετραήμερο.
Πατήστε εδώ για να δείτε το αρχείο άρθρων.
ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΩΝ
ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΜΕΤΣΟΒΟ 23°C
ΑΝΩΓΕΙΑ 23°C
ΟΡΕΙΝΗ ΦΩΚΙΔΑ 24°C
ΛΥΚΟΧΕΙΑ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 24°C
ΛΕΒΙΔΙ 24°C
ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ
ΛΑΡΙΣΑ 36°C
ΑΓΡΙΝΙΟ 36°C
ΛΙΝΔΟΣ 36°C
ΚΑΛΑΜΑΤΑ 35°C
ΒΕΡΟΙΑ 35°C
Τα παραπάνω δεδομένα (ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΕΣ/ΥΨΗΛΟΤΕΡΕΣ) αποτελούν προγνώσεις. Για παρατηρήσεις (realtime) πατήστε εδώ
 
Τελευταία ενημέρωση προγνώσεων: 08:32